ReclameReview: Blijfpositief.nl

ReclameReview: Blijfpositief.nl

Helaas is het nodig, deze campagne voor Blijfpositief.nl om mensen uit het rood te houden.

Credits:
Bureau: Famous, Marlot Communicatie, Rich, Czar, The Ambassadors
Account: Carl de Mey, Marieke Hoving
Creatie: Anne E. N. Olde Kalter, David Cohen de Lara, Joeri Jansen, Jurgen Flick, Roland van der Hoofd
Klant: Jolanda van der Voort, Sanne Peeters
RTV: Lander Engels
Regie: Toon Aerts
Strategie: Marieke van den Berg, Thijs Balm

Voor:
Goed initiatief natuurlijk van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. Door de doelgroep naar een website te verwijzen, hou je de drempel laag. Op de site Blijfpositief.nl staat duidelijke informatie over de risico’s van rood staan, tips & trucs, een test om te zien of je financieel fit bent en je kunt ervaringen delen met anderen. De commercial legt de vinger bovendien op de zere plek: je wilt iets moois aanschaffen om de verkeerde redenen. Is het dan niet verstandiger om geen geld uit te geven dat je niet hebt?

Tegen:
Het nadeel van ideeële campagnes is dat er meestal tijd voor nodig is voordat het aanslaat. We hoeven echt niet te verwachten dat iedereen die de commercials ziet nu meteen aan de slag gaat om zijn financiële situatie te verbeteren. Maar dat is eigenlijk geen minpunt, want dat is nu eenmaal een feit. Wat ik wel een minpunt vind is hoofdpersoon Bud. Deze anti-held zal wel bewust zo gecast zijn, maar hij ziet er niet echt uit als iemand van wie ik direct advies zou aannemen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Leuke commercial!

  geplaatst op
 • Vind er vrij weinig aan. Denk niet dat die effectief is.
  Verder is het iniatiatief natuurlijk goed, al ben ik benieuwd hoeveel dit project de belastingbetaler gekost heeft. De overheid is nou niet bepaald goed met ICT projecten. (http://www.logistiek.nl/nieuws/id5870-Overheid_verspilt_miljarden_bij_ICTprojecten.html)

  geplaatst op
 • Dating 3000 is de GRATIS Dating site voor singels en de perfecte site als je op zoek bent naar leuke contacten een serieuze relatie, vriendschap, sportmaatje of nieuwe MSN contacten Bij Dating 3000 kom je makkelijk veilig en snel in contact met andere leuke single's Je mag volledig gratis gebruik maken van alle mogelijkheden Dus ook gratis berichten ontvangen en versturen ! Je kunt ons vinden op http://www.dating3000.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.