50.000 euro voor plan voor game met ‘artistieke meerwaarde’

50.000 euro voor plan voor game met ‘artistieke meerwaarde’
,

Het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties stellen een bedrag van € 50.000,- beschikbaar om de ontwikkeling te bevorderen van games met een artistieke meerwaarde. Het bedrag wordt toegekend aan een plan waarin wordt samengewerkt door een kunstenaar en/of culturele instelling en een game-ontwikkelaar. De plannen moeten voor 15 september worden ingediend bij een van de twee fondsen. Tijdens PicNic08 wordt bekendgemaakt aan welk plan het geld wordt toegekend.

Het geldbedrag is bedoeld om het plan verder uit te werken. De fondsen zullen zich verder inzetten om ook voor het verdere productiebudget (gedeeltelijke) financiering te vinden.
Ingezonden plannen zullen door de drie organiserende instanties, Virtueel Platform is als derde partij betrokken, worden beoordeeld op een combinatie van technische en artistieke kwaliteit. Wat dat laatste inhoudt is niet nader omschreven. Misschien dat iets geleerd kan worden van het type films en televisieprogramma’s dat in dit leven door de verschillende fondsen wordt gesteund.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.