TinEye: Image Search Engine

TinEye: Image Search Engine

TinEye: Image Search Engine

Gisteren werd ik gewezen op TinEye, een zoekmachine dat is gebaseerd op beeldidentificatie. Let wel, het gaat hier niet om zoekmachine voor beeldmateriaal zoals Google Image Search, Picsearch of Fagan Finder. Het is ook geen visuele zoekmachine zoals KartOO, Quintura of de recent gelanceerde SearchMe of Viewzi.

Bij TinEye voer je geen zoektekst in maar upload je een plaatje of voer je een URL in van een plaatje dat online is te vinden. Vervolgens gaat TinEye op zoek naar plaatjes die lijken op het ingevoerde plaatje. Wat Google doet voor tekst, doet TinEye voor plaatjes is wat ze zelf zeggen in de introductievideo. TinEye is een product van Idée. Voor wie geinteresseerd is in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van image search, bekijk zeker ook Idée Labs!


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Interessante techniek. Het uploaden is op lange termijn te omslachtig. Het wordt interessant als image search en deze techniek worden gecombineerd. Als vervolgens ook tekstherkenning in afbeeldingen een vlucht neemt, kunnen afbeeldingen ook echt worden geïndexeerd.

  geplaatst op
 • Lijkt me ideaal voor fotografen om illegaal hergebruik te traceren.
  Kom d'r maar in, Cozzmoss! ;)

  geplaatst op
 • @Marco; misschien moet je toch echt eens een ringbaard laten staan ;-)

  geplaatst op
 • TinyEye maakt puur gebruik van de eigenschappen van het plaatje. Zoals kleuren, contrasten, grijswaarden etc. Daarvan wordt een patroon gemaakt en vervolgens wordt dit patroon gematched met andere plaatjes. Bij een bepaalde overeenkomst worden de plaatjes getoont. Deze technologie hebben we zelf 2 jaar geleden al ontwikkeld op de TU Delft. Die werkte wel beter dan TinyEye, maar dat kwam waarschijnlijk door de ideale testomgeving. Het is zeer interessant dat men nu een webapplicatie heeft gemaakt die dit ook kan.

  geplaatst op
 • Super interessant. Ik zat hier al lang op te wachten. Ik verwacht dat dit weleens voor mobiel ook een erg belangrijke schakel kan gaan worden om de relatie tussen de fysieke wereld en het virtuele web te leggen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.