Interview: Is Ditzo.NL nu echt zo’n goede verzekering?

Interview: Is Ditzo.NL nu echt zo’n goede verzekering?

Recentelijk overviel ik Victor Rodenhuis met mijn FlipVideo camera met een kort interview over Ditzo.nl als resultaat.

Ditzo.nl is een initiatief van Fortis waar ze from scratch een plezierige manier van internet verzekeren wilden opzetten. De main feature is customer delight: overtref elke verwachting van service. Schade is LEUK. Ze komen je kapotte auto halen, je krijgt vervangend vervoer en ze brengen hem ook weer terug als ie weer gerepareerd is. Schade door schuld? Nog leuker. Je kunt dezelfde service ook aan de tegenpartij aanbieden: altijd handig om de sfeer weer goed te krijgen.

Verder krijg je direct, 24 uur per dag, iemand aan de lijn (vanochtend om 7.05 duurde het 1 minuut) die bij schade direct zelf mag beslissen of het vergoed wordt. Mijn premie kwam wel 20 procent duurder uit dan bij Delta Lloyd dus het is wel een high end service. Er werken nu 50 mensen en ze hebben enige duizenden verzekerden. De site is snel en navigeert gemakkelijk, de premie kan eenvoudig individueel worden opgebouwd. Ditzo lanceerde ook agressieve televisie campagnes om zich te positioneren.

De vraag is: Is dit werkelijk iets nieuws? Is de service superieur? Victor (geen woordvoerder) zat in ieder geval vol enthousiasme!


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Vincent: wat is er nu zo bijzonder aan de FlipVideo?

  Vwb Ditzo, zeker ook het artikel van Ewout Wolff lezen over de markt voor internetverzekeraars. Na Ditzo en Allsecur hebben we nu ook Izio (en daar zal het niet bij blijven!).

  geplaatst op
 • @marco FlipVideo is een soort Google camera. 1 knop om op te nemen. Mooie video kwaliteit, hoogwaardige ingebouwde microfoon 100 euro kosten, 1 uur video ruimte, usb stekker ingebouwd dus direct naar de PC en doorsturer naar youtube met 1 knop. Alle software staat ook op de camera. Gewoon een goedkoop perfect werkend gadget!

  geplaatst op
 • @Vincent: ah, thx, in dat geval moet ik 'm ook maar eens bestellen dan! ;-)

  geplaatst op
 • Ik kan me nog goed die agressieve reclamecampagne herinneren. Mooie ophef, destijds.... Check bizz

  geplaatst op
 • @vincent: verrassend goede kwaliteit. Is deze camera ook in NL te bestellen Vincent?

  geplaatst op
 • @vincent: nog een vraag. de camera bewaart de beelden dus op ingebouwde harde schijf. In welk formaat?

  geplaatst op
 • @peter de camera is bij Amazon te bestellen in de usa. Creative lanceert deze maand een concurrent die ook in nederland op de markt wordt gebracht voor 99 euro.

  @peter het format is mp4, de flash heeft 2 gigabyte flash memory. Kun het dus prima laten vallen :-)

  Heeft er nu niemand zelf zo'n verzekering bij Ditzo afgesloten die zelf kan terugmelden?

  geplaatst op
 • bedankt Vincent

  Flip Video is helaas hier niet te krijgen. Ook niet via Amazon.co.uk. Navraag bij de fabrikant leerde dat men niet in NL mag leveren?!

  Ik heb even op de site van Creative gekeken. Je hebt het waarschijnlijk over
  http://nl.europe.creative.com/products/product.asp?category=830&subcategory=831&product=17761

  Jammer dat je die nog nergens kunt bestellen :((

  Maar helemaal jammer dat ik die Flip Video niet kan krijgen. Op marktplaats.nl stond een gebruikte voor eur 180. Beetje duur als je weet dat ie in de vs $99 kost

  geplaatst op
 • @Peter: volgens mij is de prijs $179 en geen $99 toch? Waar hebben Erwin Blom en Vincent Everts dit apparaat gekocht als het niet leverbaar is in Nederland?

  geplaatst op
 • Hoi Marco

  Het apparaat heb ik voor diverse prijzen zien staan. Nu staat ie weer voor $129 op Amazon.com
  http://www.amazon.com/Video-Ultra-Camcorder-60-Minutes-Black/dp/B000V1PXMI/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1213268378&sr=8-1

  Bestellen via Amazon heeft geen zin want bij afrekening krijg je de boodschap dat er een 'problem' is met je delivery address :(

  Ik vraag me ook af waar Vincent en Erwin hem vandaan hebben. Misschien heeft Vincent hem zelf in de VS gekocht?

  Groet
  Peter

  geplaatst op
 • Iemand heeft hem voor mij uit de VS meegenomen. Vincent heeft hem er zelf gekocht. Ik heb maanden geleden mailcontact met Flip Video gehad, toen was er sprake van dat ie deze zomer naar Europa zou komen. Maar of dat nog steeds zo is?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.