Microsoft: Inspiration, anyone?

Microsoft: Inspiration, anyone?

Ruim een jaar geleden kwam Microsoft met The Break Up, een prachtige korte video over de relatie tussen adverteerder en consument. In de video hebben een man en vrouw afgesproken in een restaurant. De man (adverteerder) voelt zich volkomen gelukkig totdat de vrouw (consument) aangeeft te willen scheiden. Ze legt hem uit waarom ze wil scheiden maar hij lijkt niet te luisteren. Aan het eind stapt ze op en laat hem vertwijfeld achter in het restaurant. De video werd een groot succes en nog regelmatig zie je (fragmenten) van de video terug in presentatie's over nieuwe marketing en media.

Het is dan ook een slimme zet van Microsoft Digital Advertising Solutions om samen met reclamebureau Openhere deze zomer te komen met Inspiration, anyone?, het vervolg op The Break Up. Meer informatie over de campagne is te vinden op Bring the love back (via: Bart van Belle).


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • “afgesporken” ? “resteaurant” ? Foei foei, Marco. Zeker geen spellingscontrole op die HP Compaq 2710 van je he?

  geplaatst op
 • Hmmm, ik was wat gehaast vrijdag maar dit is natuurlijk slordig. Inmiddels aangepast, thx!

  geplaatst op
 • De volledige film staat nu online hier: http://bringtheloveback.com/2008/06/08/inspiration-anyone-the-movie/ . Ik hoop dat je deze even goed vindt als de eerste ;-)

  geplaatst op
 • @Geert: Heb inmiddels de video gezien en ook de bijbehorende URL http://getinspiredhere.net/ Leuk, maaar moet eerlijk zeggen dat ik de eerste video sterker vond. Begrijp ik het nu goed dat er nog meer video's komen deze zomer of blijft het bij deze?

  geplaatst op
 • Hi Marco, we gaan proberen zoveel mogelijk video materiaal proberen te verzamelen op seminaries en bij onze klanten en partners. We willen zoveel mogelijk mensen in onze industrie inspireren om digitaal centraal te zetten, zowel op strategisch alsop media vlak. We starten ermee in Cannes volgende week en dan zien we wel verder.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.