Internetbureau en wcm top 10 2008

5 juni 2008, 04:20

ITcommercie onderzocht ook dit jaar weer de concurrentieverhoudingen van web content management (wcm) leveranciers in de Nederlandse markt, en voor het tweede achtereenvolgende jaar ook die van de internetbureaus. ITcommercie zette ze hier op een rijtje: ‘Seneca en Mirabeau leiden WCM en internetbureau top 10 2008’. Een mooi overzicht: de rijtjes geven een prima weergave van de (top van de) markt.

ITcommercie schrijft: ‘Het is Hollands glorie in de CMS top 10 van 2008. Maar liefst vijf Nederlandse bedrijven staan er in, waaronder de top 3.’ Seneca staat op nummer 1, GX uit Nijmegen op 2. Bij de internetbureaus staan de ‘fullservice’ bureaus in de top, aanvoerder is Mirabeau, tweede is Lost Boys, de derde plaats is voor TamTam. Bekijk hieronder de twee lijsten met de complete top 10.

De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op een analyse van de markt van de leveranciers en dienstverleners zelf. ITcommercie schrijft: [de resultaten] ‘geven indirect een beeld over waar ze staan in de Nederlandse markt.’ Het volledige onderzoek is te vinden in de Web Content Management Special 2008 die vrijdag is verschenen.

{title}

{title}

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Thomas Eilander

    Altijd leuk dit soort lijstjes 🙂


    22 september 2008 om 20:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!