• Mobile
    wordt gesponsord door

Verkoop mobiele telefoons in West-Europa met 16 procent gedaald

Verkoop mobiele telefoons in West-Europa met 16 procent gedaald

De verkoop van mobiele telefoons in West-Europa is in het eerste kwartaal van 2008 met 16,4 procent gedaald in vergelijking met het eerste kwartaal van 2007. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner (via: Nu.nl). Het Amerikaanse bureau volgt de verkoop van mobiele telefoons sinds 2001, dit jaar is de het de eerste keer dat de onderzoekers een daling bespeuren in de verkoop.

Wereldwijd steeg de verkoop van mobieltjes wel: de producenten van mobiele telefoons verkochten gezamenlijk 294,3 toestellen. Dat is een stijging van 13,6 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007. Nu.nl schrijft: ‘Gartner verwacht dat de wereldwijde verkoop dit jaar 10 tot 15 procent zal groeien. Dit komt vooral door de toenemende populariteit van mobiele telefoons in opkomende economieën.’


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.