DSB Bank lanceert actiesite EKabrio.nl

DSB Bank lanceert actiesite EKabrio.nl

Het kan niemand ontgaan dat het EK voetbal snel dichterbij komt. Reclames op televisie kleuren oranje. Datzelfde geldt voor de inrichting van zowel online als offline winkels. Ook DSB Bank wil een graantje meepikken van de aandacht rondom het aankomende EK. Daartoe lanceert de bank vandaag de website EKabrio.nl. Doel: de merkbekendheid van DSB Bank verhogen, en het sportieve imago benadrukken. Maar: wat houdt de actie nu precies in?

Aankomende week krijgen alle vijf miljoen lezers van de Veronica gids een stickerset. Mensen kunnen de grote stickers met pro-Oranje leuzen op hun autoraam plakken als teken dat ze het Nederlands elftal steunen en vervolgens naar de website EKabrio.nl gaan om hun kenteken in te voeren. Dat kenteken is direct hun lotnummer. Iedereen die de sticker op zijn of haar auto plakt, maakt kans op een – hoe kan het ook anders – cabrio of één van de andere prijzen, zoals plasma televisies en een EK-reis naar Bern

Mensen die de Veronica gids niet lezen, kunnen de stickers ook online aanvragen. Op de stickers staan teksten als “Ik ben de 13.384.691e bondscoach!” en “Marco, je kan mij altijd bellen!”. En een kleine vermelding van de actiesite.

De actie is uiteraard niet alleen bedoeld om het sportieve imago te benadrukken, maar toch vooral ook om de autoverzekeringen van het bedrijf onder de aandacht te brengen. Een slimme wijze om snel veel gegevens te verzamelen. Net als de Blokker “brul t-shirts” zal ook de autosticker ongetwijfeld een succes worden. Als het om Oranje gaat, is de gemiddelde Nederlander immers niet meer te houden. Bedrijven die niet inspelen op het EK voetbal lijken een kans te missen. Voor wat betreft deze actie: DSB stelt dat de sticker geheel veilig is, en geen sporen op de auto achterlaat.

In 2006 gaf Paul van Veenendaal een leuk overzicht van alle WK acties die destijds door bedrijven werden gehouden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Er zijn in Nederland maar een paar partijen die zoiets kunnen en willen betalen. Deze actie zal de naamsbekendheid en goodwill zeker ten goede komen. Erg origineel. Ik ga hem meteen online aanvragen en op mijn cabrio plakken! p.s. Ik ben wel erg benieuwd naar de resultaten.

    geplaatst op
  • Leuke actie! Voor een overzicht van (bijna) alle Ek-acties: ek-voetbal-2008.nl
    Ook TV Reclames voor het EK Voetbal 2008

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.