Zomerfestivalsites 2008

Zomerfestivalsites 2008
Website North Sea Jazz festival één van de uitblinkers in onderzoek naar zomerfestivalsites

Cultr, een weblog dat zich richt op iedereen die zich beweegt op het raakvlak van cultuur en interactieve communicatie, bezocht de afgelopen periode 12 zomerfestivalsites, maakte een bondige beschrijving per festival en bekeek hoe ieder zomerfestival zich online presenteert. De festivals die zijn meegenomen in het onderzoek zijn Holland Festival, Oerol Festival, Julidans, North Sea Jazz Festival, Grachtenfestival, Uitmarkt, Theaterfestival van Nederland en Vlaanderen, De Parade, Theaterfestival Boulevard, Festival Mundial, Lowlands en het Kwakoe festival.

Qua eerste kennismaking bleken het North Sea Jazz festival en Julidans de ‘uitblinkers’ te zijn. Wanneer je de screenshots onder elkaar ziet staan valt ook direct het enorme verschil op qua grafisch design: van oubollig (Kwakoe festival) tot (te?) vooruitstrevend (Lowlands).

Ben uiteraard benieuwd wat jullie vinden van de verschillende zomerfestivalsites!

Disclaimer: Cultr is een initiatief van het Amsterdamse interactieve communicatiebureau Basic Orange waar ik ook werkzaam ben.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Leuk! Dat ga ik maandag eens bestuderen!

  geplaatst op
 • Mooi overzicht geworden Martijn!

  Hebben jullie alleen naar de vormgeving gekeken of ook naar de bruikbaarheid? Zijn de noodzakelijke elementen als datum plaats en tijd opgenomen? Is er een routebeschrijving? Is er een verslag (teks, beeld) van voorgaande edities? Etc. Lijkt me namelijk best aardig om gestivalsites ook op dat soort aspecten te bekijken!

  Lowlands zit inderdaad wat in de experimentele hoek. Persoonlijk vind ik het een beetje te experimenteel. Wellicht aardig om hier de organisatie eens naar te vragen?

  geplaatst op
 • @ Martijn

  Over de site van Lowlands. Links wordt vrij groot (verticaal) aangegeven wanneer Lowlands is. 15,16,17 augustus.

  Het feit dat er nog geen programma op de site te vinden is komt doordat Lowlands met het verstrijken van de tijd steeds meer artiesten gaat boeken en bekend gaat maken. Dit wordt door de Lowlands-bezoeker altijd nauwlettend in de gaten gehouden. Het uiteindelijke programma is een korte tijd voor aanvang pas helemaal rond.

  @ Marco. Site van Lowlands zeker niet 13 in dozijn. Maar heeft heel erg met doelgroep te maken.

  N.B. Ben niet van de organisatie, maar wel een trouwe bezoeker van Lowlands.

  geplaatst op
 • Het is allemaal heel hip en trendy, alleen is de navigatie bij een aantal sites 'nie best'..

  geplaatst op
 • @ Marco: We hebben eigenlijk alleen gekeken naar de look & feel en het programma-overzicht. Daarbij ook datum, tijd en plaats. Routebeschrijvingen hebben we nog even buiten beschouwing gelaten. Evenals een archief. Inderdaad iets om bij de volgende keer ook even stil te staan!

  @ Raymond: Ja, die grote data daar links zag ik ook staan. Maar door de merkwaardige vormgeving was het me niet meteen duidelijk hoor. Het was even zoeken. Voor mij iets te experimenteel en weinig functioneel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.