Zomerfestivalsites 2008

10 mei 2008, 05:25

Website North Sea Jazz festival één van de uitblinkers in onderzoek naar zomerfestivalsites

Cultr, een weblog dat zich richt op iedereen die zich beweegt op het raakvlak van cultuur en interactieve communicatie, bezocht de afgelopen periode 12 zomerfestivalsites, maakte een bondige beschrijving per festival en bekeek hoe ieder zomerfestival zich online presenteert. De festivals die zijn meegenomen in het onderzoek zijn Holland Festival, Oerol Festival, Julidans, North Sea Jazz Festival, Grachtenfestival, Uitmarkt, Theaterfestival van Nederland en Vlaanderen, De Parade, Theaterfestival Boulevard, Festival Mundial, Lowlands en het Kwakoe festival.

Qua eerste kennismaking bleken het North Sea Jazz festival en Julidans de ‘uitblinkers’ te zijn. Wanneer je de screenshots onder elkaar ziet staan valt ook direct het enorme verschil op qua grafisch design: van oubollig (Kwakoe festival) tot (te?) vooruitstrevend (Lowlands).

Ben uiteraard benieuwd wat jullie vinden van de verschillende zomerfestivalsites!

Disclaimer: Cultr is een initiatief van het Amsterdamse interactieve communicatiebureau Basic Orange waar ik ook werkzaam ben.

Martijn van Osch
Onbekend bij Onbekend

martijnvanosch helpt mensen en organisaties bij het zoeken, maken en delen van hun inspirerende verhaal. martijnvanosch gelooft dat alles en iedereen een inspirerend verhaal in zich heeft. De ene keer is het verhaal direct zichtbaar, de andere keer is het een zoektocht. martijnvanosch gelooft dat ieder verhaal aandacht verdient. En dat ieder verhaal een vorm verdient die bij het verhaal past. www.martijnvanosch.nl www.videoverhaal.nl www.itshappening.tv

Categorie
Tags

5 Reacties

  Sonja

  Leuk! Dat ga ik maandag eens bestuderen!


  10 mei 2008 om 20:21
  media

  Mooi overzicht geworden Martijn!

  Hebben jullie alleen naar de vormgeving gekeken of ook naar de bruikbaarheid? Zijn de noodzakelijke elementen als datum plaats en tijd opgenomen? Is er een routebeschrijving? Is er een verslag (teks, beeld) van voorgaande edities? Etc. Lijkt me namelijk best aardig om gestivalsites ook op dat soort aspecten te bekijken!

  Lowlands zit inderdaad wat in de experimentele hoek. Persoonlijk vind ik het een beetje te experimenteel. Wellicht aardig om hier de organisatie eens naar te vragen?


  11 mei 2008 om 17:57
  Raymond Brseching

  @ Martijn

  Over de site van Lowlands. Links wordt vrij groot (verticaal) aangegeven wanneer Lowlands is. 15,16,17 augustus.

  Het feit dat er nog geen programma op de site te vinden is komt doordat Lowlands met het verstrijken van de tijd steeds meer artiesten gaat boeken en bekend gaat maken. Dit wordt door de Lowlands-bezoeker altijd nauwlettend in de gaten gehouden. Het uiteindelijke programma is een korte tijd voor aanvang pas helemaal rond.

  @ Marco. Site van Lowlands zeker niet 13 in dozijn. Maar heeft heel erg met doelgroep te maken.

  N.B. Ben niet van de organisatie, maar wel een trouwe bezoeker van Lowlands.


  13 mei 2008 om 05:58
  Ron Lopetegui

  Het is allemaal heel hip en trendy, alleen is de navigatie bij een aantal sites ‘nie best’..


  13 mei 2008 om 12:30
  Robin

  @ Marco: We hebben eigenlijk alleen gekeken naar de look & feel en het programma-overzicht. Daarbij ook datum, tijd en plaats. Routebeschrijvingen hebben we nog even buiten beschouwing gelaten. Evenals een archief. Inderdaad iets om bij de volgende keer ook even stil te staan!

  @ Raymond: Ja, die grote data daar links zag ik ook staan. Maar door de merkwaardige vormgeving was het me niet meteen duidelijk hoor. Het was even zoeken. Voor mij iets te experimenteel en weinig functioneel.


  14 mei 2008 om 11:22

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!