Innovatie bij Politie Hollands Midden met email-project Extra Ogen

Innovatie bij Politie Hollands Midden met email-project Extra Ogen

Politie Hollands Midden is in de race voor het meest innovatieve korps van Nederland en heeft dan ook op 25 april 2008 het email-project Extra Ogen gestart. Eerder ging het korps al van start met een eigen youtube kanaal. Volgens de vandaag gepubliceerde Misdaadmeter van het AD lijkt dit project vooral in Alphen aan de Rijn van toepassing. Inwoners van deze stad hebben steeds meer te maken met criminaliteit. De stad stijgt van 85 naar 68 op de landelijke lijst. Nieuwkoop, ook onderdeel van dit project) is juist de veiligste gemeente.

Het nieuwe project Extra Ogen, zo staat te lezen op de website, stelt mensen in staat om op een makkelijke manier informatie uit te wisselen met de politie. Gewoon, via de mail (.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)), én interactief, want de politie stuurt op haar beurt informatie naar deze mensen die voor hun nuttig kan zijn. Op deze manier wil Politie Hollands Midden nog meer doen om samen met mensen de veiligheid in hun dorp of wijk te vergroten. Extra ogen draait vooralsnog alleen in Alphen aan den Rijn, Alkemade, Nieuwkoop, Jacobswoude, Ter Aar, Liemeer, Leiderdorp, Rijnwoude en Zoeterwoude. Alleen de aangemelde inwoners van de betrokken wijken ontvangen de e-mail. Ook kan de politie waarschuwen voor een inbraakgolf in bepaalde wijken. Verder hoopt de politie met e-mailverkeer de drempel te verlagen, zodat er meer meldingen en tips binnenkomen. Werving wordt momenteel vooral via de lokale media gedaan.

Persoonlijk hoop ik dat ook de andere korpsen dit initiatief gaan overnemen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Het is natuurlijk niet te hopen dat dit project ten onder gaat aan spam aanvallen.

  geplaatst op
 • Ik heb hier in Utrecht (Pijlsweerd) ook aan zo een project meegedaan van de politie Utrecht en dat werkte prima. Persoonlijk vond ik de email manier iets te simpel, maar aan de andere kant is het lekker makelijk en er is geen database met gegevens die vanaf buiten ge-hacked kan worden en dus veiliger.

  geplaatst op
 • Een eigen YouTube kanaal? Met de meeste recente video van al meer dan 4 maanden oud? Zou er sinds de nieuwjaarstoespraak dan echt geen nieuws meer te melden zijn geweest? Of is er iets anders aan de hand?

  Ik hoop dat het email-project door Politie Holland Midden serieuzer genomen wordt.

  geplaatst op
 • Na aanmelding krijg ik deze email:

  Ls.  Leuk dat u zich hebt aangemeld voor uitwisseling van informatie met de politie en dat u zich samen met ons wilt inzetten voor meer veiligheid in uw wijk of dorp! Met uw extra ogen vergroten we de kans aanzienlijk dat we daders kunnen pakken.  Om u gericht informatie te kunnen sturen, zou het fijn zijn als u bijgevoegde vragenlijst wilt invullen en retour wilt mailen. Wij sturen u dan alleen een verzoek of informatie toe die bijvoorbeeld betrekking heeft op uw wijk of op de leeftijdscategorie, waartoe u behoort. Alle informatie die u naar ons mailt wordt uiteraard zorgvuldig behandeld.  Kent u mensen in uw kennissenkring die misschien willen meedoen aan dit initiatief, dan kunt u bijgaande informatie aan ze doormailen. Hoe meer mensen meedoen, hoe succesvoller we samen kunnen zijn.  U alvast hartelijk dank voor uw medewerking. Als we de vragenlijst retour hebben gekregen, kunt u e-mails van ons ontvangen.  Met vriendelijk groeten,

  Jaco van Hoorn

  Districtschef Rijn- en Veenstreek

  geplaatst op
 • denk je echt dat dat gaat helpen? denk het persoonlijk niet, als er een ruzie is moet je evt er tussen in springen hoe vaak gaat dat mis zo iets van zinloos geweld.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.