ReclameReview: Domino’s Pizza

ReclameReview: Domino’s Pizza

De nieuwe commercial van Domino’s Pizza is een persiflage op “We are the world”.

Credits:
Creatie: Marcel Frensch, Rogier Mahieu, Erik Wünsch (CD) (S-W-H)
Regie: Steffen Haars
Prod.mij: Cake
Account: Marjan Tijsen, Mariska Wilschut
RTV: Yvonne Knook
D.O.P.: Joris Kerbosch
Offline & online: Joppo (de Grot)
Muziek: Jaap Eggermont
Geluid: Tymen Geurts (Earforce)
Klant: André ten Wolde, Carolien ten Cate, Derk-Jan Landzaad

Voor:
Het concept Pizza Promise (alle original medium pizza’s voor € 4,99) is op een grappige manier uitgewerkt en als kijker leg je direct de link met “We are the world”. Het catchy liedje doet de rest.

Tegen:
Is het niet ronduit dom om als pizzaketen een link te leggen naar een samenwerkingsverband dat als doel had de honger in Afrika te bestrijden? Dat is niet echt een fijne associatie voor een luxeproduct als een pizza, lijkt me. En ik kan maar niet wennen aan het feit dat Domino’s zich uitsluitend op mannen richt in zijn communicatie. Alsof vrouwen nooit een pizza eten…


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • "Is het niet ronduit dom om als pizzaketen een link te leggen naar een samenwerkingsverband dat als doel had de honger in Afrika te bestrijden? Dat is niet echt een fijne associatie voor een luxeproduct als een pizza, lijkt me."

    Eens. Het is wel de vraag of die link ook echt gelegd gaat worden door het grote publiek. Verder wel goed gedaan, denk ik. Maar ik vind het niet HEEL leuk, en áls ik dan reclames kijk, dan vind ik dat wel een voorwaarde...

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.