Televizier gaat sociaal met online tv-community

Televizier gaat sociaal met online tv-community

Televizier, het programmablad van de AVRO, lanceert deze week op de vernieuwde website (pay-off: ‘Praten over televisie’) een tv-community waar televisieliefhebbers met elkaar kunnen praten over programma’s en waarderingen kunnen geven. Bezoekers geven er kijktips aan elkaar, en groeien uiteindelijk uit tot ‘ware tv-recensenten’ hopen ze aldaar (bron: persbericht AVRO, check ook Molblog). Uiteindelijk kunnen gebruikers uitgroeien tot ‘superfans’. De kijktips en recensies van deze fans worden in het blad Televizier geplaatst (doet me denken aan onze eigen Facts Inside-rubriek, goed gejat van de AVRO).

‘Televisie kijken is een activiteit die verbroedert en emoties oproept. Door online een plek te creëren waar deze emoties en ervaringen gedeeld worden, bieden we een nieuwe manier om mensen te gidsen. Bovendien moet het een gezellige plek zijn om te praten over je favoriete tv-programma; de online koffieautomaat zeg maar’. Dat zegt Barbara van der Veen, marketing manager van Televizier in het persbericht. Hieronder screenshot.

{title}

Op Molblog vindt Elsbeth Eilander de site nogal statisch. Praten over tv is leuk, maar het is misschien wel handig als er ook bewegende beelden op de site aanwezig zijn om óver te praten. Eilander heeft een punt, vindt projectleider Branda Faber: ‘Daar zijn we ook mee bezig, maar juridisch is het nog lastig. Maar we zullen in de toekomst zeker video laten zien, je moet dan denken aan trailers. En in de toekomst misschien hele programma’s.’


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • "hele programma's uitzenden?" dat heette toch al uitzendinggemist.nl... broodnijd?

    geplaatst op
  • Broodnijd? Er lijkt me op internet plek genoeg voor overlappende ideeën, en volgens mij is dit toch echt iets anders dan uitzendinggemist.

    geplaatst op
  • Matthijs, welke Facts Inside bedoel je precies?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.