Duitsland registreert 12 miljoenste domeinnaam

Duitsland registreert 12 miljoenste domeinnaam

Eergisteren, op 14 april, werd de 12 miljoenste .de domeinnaam vastgelegd. Volgens DENIC, de uitgever van Duitse domeinen, is .de het eerste country code Top Level Domain (ccTLD) dat deze mijlpaal bereikt. Of .de ook als eerste de volgende mijlpaal van 13 miljoen bereikt is maar zeer de vraag: de hoeveelheid .cn (China) registraties neemt bijzonder snel toe met 1 miljoen registraties per 2 maanden (mede dankzij een langdurige prijsstunt van de uitgever van domeinnamen). De Chinese ccTLD is op dit moment de 10 miljoen registraties al gepasseerd en zal dus nog in 2008 de leiding overnemen.

De Duitse ccTLD zag het levenslicht in 1986 met toen nog maar 6 registraties: dbp.de, rmi.de, telenet.de, uka.de, uni-dortmund.de en uni-paderborn.de. Nu is het 22 jaar later. Uit het persbericht: ‘Mit den nun zwölf Millionen registrierten Domains ist die deutsche Top Level Domain .de weiterhin die größte länderbezogene Kennung auf der Welt.’ Dat is knap voor een ccTLD, gezien de per definitie beperkte doelgroep van lokale extensies.

Wanneer er echter wordt gekeken naar het aantal domeinnamen per inwoner, moet Duitsland ons land nog (ruimschoots) voor laten gaan: Nederland staan wereldwijd op een onbetwiste eerste positie met bijna 1 registratie per 5 inwoners. In Duitsland ligt deze ratio nog op 1 domeinregistratie per 7 inwoners. Dat is overigens een positie, die China niet snel zal kunnen betwisten…


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • @Sander: Gefeliciteerd met je eerste posting op Marketingfacts! Welkom bij de MF! crew ;-)

    geplaatst op
  • Het .de domein heeft volgens mij zijn grootste groei nu wel gehad.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.