Doe mee aan de Web Analytics Enquete

Doe mee aan de Web Analytics Enquete

Doe mee aan de Web Analytics EnqueteMarketingfacts en ClickValue doen onderzoek onder Nederlandse web analytics gebruikers. En daarvoor vragen we je medewerking.

Klik hier om de enquête te starten!

Het onderzoek neemt minder dan 10 minuten in beslag. Deelnemers kunnen rekenen op volstrekte anonimiteit.

Als dank voor je deelname ontvang je een kopie van het onderzoeksrapport (hiervoor moet je een email adres opgeven, maar dat wordt apart opgeslagen van de onderzoeksresultaten).
Het rapport geeft je goed inzicht in de positie van je eigen organisatie ten opzichte van anderen. Bovendien krijg je aanknopingspunten voor verbeteringen.

Met het onderzoek trachten Marketingfacts en ClickValue te achterhalen hoe Nederlandse organisaties web analytics inzetten. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde:
-Gebruikte software en tevredenheid
-Web analytics organisatie
-Gebruik van web analytics informatie
-Verbeteren van online rendement
-Investeringsplannen

We hopen van harte dat je zult meewerken. De resultaten zullen we natuurlijk delen via Marketingfacts.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 10 reacties op dit artikel

 • Als consultant zijn er heel veel vragen niet geschikt: je moet bv aangeven hoeveel budget je uitgeeft aan internet, maar dat verschilt natuurlijk per klant. Ik wil wel graag meedoen aan het onderzoek (ben benieuwd naar de uitkomsten), maar loop dus al op die vraag vast.

  geplaatst op
 • Het zou mooi zijn geweest als de vragenlijst voor consultants zou verschillen van die van gebruikers of anders in ieder geval een stuk korter zou zijn. Ik denk dat de resultaten van deze groep niet erg veel zullen zeggen. Ik ben wel benieuwd naar de resultaten.

  Overigens vraag ik me af of ze bij de WAA Nederland heel blij zijn met dit initiatief waar ze zelf al een maand of zes mee bezig zijn :-)

  geplaatst op
 • @Karlijn en Bram

  Jullie hebben helemaal gelijk, maar het onderzoek richt zich op eindgebruikers.

  De praktijk leert echter dat consultants en leveranciers altijd mee zullen doen aan het onderzoek. Daarom sluiten we ze niet uit, maar vragen we wel om zich kenbaar te maken. Bovendien vragen we de consultants en leveranciers om de vragen te beantwoorden vanuit het perspectief van een klant.

  geplaatst op
 • Daniel,

  Het is in een online enquete toch een kleine moeite om consultants door te routeren naar enkele wel relevante eindvragen of nog beter; aparte vragen voor consultants (bijvoorbeeld over verwachtingen in de markt etc.). Klanten verschillen altijd sterk in grootte, online inzet etc., dus dat voegt minder toe ben ik bang.

  Desalniettemin een mooi initiatief, waarvan ik de uitkomsten graag tegemoet zie

  geplaatst op
 • Interessante enquete. Ben op dit moment bij mijn bedrijf bezig een volledige Internetstrategie op te zetten met als onderdeel website analytics.

  Om terug te komen op de vraag "hoeveel geld wordt eruit gegeven aan Internet" is het in mijn ogen relevanter om een percentage van het totale budget te vragen ten opzichte van absoluut bedrag.

  In mijn geval geven we qua absoluut bedrag redelijk wat uit, maar is dat in percentage van het totale budget helemaal niets (slechts 3% van het totale budget).

  geplaatst op
 • Leuk initiatief! Er zit echter een kleine fout in de vragenlijst. Als je kiest bij een vraag voor antwoord "Anders, nl" moet je alsnog een ander antwoord selecteren. Het invullen van het opmerkingenveld bij "Anders", geldt namelijk niet als antwoord.

  geplaatst op
 • Misschien ook een idee om de doelgroep erbij te vermelden. Voor een eenmanszaak is het merendeel van de vragen volslagen zinloos...

  geplaatst op
 • Ik (extern consultant) heb de enquete net ingevuld met 1 klant in gedachten, dan is het goed te doen, alhoewel ik het er mee eens ben dat het ook mooi zou zijn om de ervaringen van externe partijen apart te meten.

  geplaatst op
 • @Gert en Bram,

  Ik zie dat er veel respons is van consultants en bureaus. Misschien is het een leuk idee om daar een aparte enquete aan te wijden.

  Welke topics zouden jullie interessant vinden? Het zou leuk kunnen zijn voor een round table.

  geplaatst op
 • Pffff, heb eindelijk die enquete ingevuld; wel een hele zit hoor Daniel ;-)

  Hoeveel repondenten heb je inmiddels binnen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.