Valueclick krijgt miljoenenboete

Valueclick krijgt miljoenenboete
, Daisycon

Via Nu.nl las ik net dat Valueclick een schikking van 2,9 miljoen dollar (zo’n 1,9 miljoen euro) heeft getroffen met de Amerikaanse handelswaakhond FTC wegens misleidende reclame.

ValueClick beloofde internetgebruikers in advertentiebanners, pop-ups en e-mail allerlei ‘gratis geschenken’, zoals iPods, spelcomputers en plasmatelevisies. Wie op die aanbiedingen inging, raakte verzeild in een woud van reclamewebsites, waar internetters allerlei betaalde diensten moesten afnemen om voor de prijs in aanmerking te komen.

 

Volgens de FTC heeft ValueClick zich daarmee schuldig gemaakt aan ernstige misleiding. Het bedrijf, dat geen schuld bekent, betaalt een fikse schikkingssom van 2,9 miljoen dollar (1,9 miljoen euro). Ook moet het zich in het vervolg van dergelijke praktijken onthouden.

Valueclick is een grote speler op het gebied van online marketing, vooral in de VS. Valueclick heeft een eigen netwerk en is tevens eigenaar van affiliate marketing partij Commission Junction en prijsvergelijker Pricerunner.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.