Paul Schoenmakers over Affiliate Marketing (video)

12 maart 2008, 05:36

Paul Schoenmakers gaat op zijn weblog Affiliateblog.nl in op een aantal vragen over affiliate marketing zoals hoe je betrouwbare affiliate netwerken vindt en hoe transparant affiliates zijn. Ook praktische tips over hoe je verkeer naar je site trekt. Voor de startende online marketeer een aanrader!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

6 Reacties

  Johan

  Leuke video, het gebeurt niet vaak dat ik een online video van meer dan 20 minuten helemaal afkijk!

  Wel jammer dat je zo erg op de vlakte blijft. Je geeft zelf al aan dat je daar je redenen voor hebt, maar als ik het zo inschat ben je al zo’n grote speler op de affiliate markt dat je van concurrentie niet veel meer hebt te duchten.

  Het is bijvoorbeeld jammer dat je geen duidelijk antwoord wilt geven op de vraag wat een goed affiliate netwerk is. Omdat dat je daar zelf al vrijwel geen gebruik meer van maakt begrijp ik niet waarom je hier geen duidelijkheid over kunt verschaffen terwijl dit voor beginners heel interessant is.

  Ik kijk overigens uit naar je volgende video!


  12 maart 2008 om 07:12
  Aart Wallet

  Heel goed initiatief Paul en flink lang verhaal ;-). Duidelijke antwoorden.

  Transparantie is wel een lastig punt in affiliate marketing. Zelf merk ik dat de affiliate netwerken hier ook mee worstelen. Wat geef je wel prijs en wat niet? Geef je al je websites op bij de affiliate netwerken die de lijst met affiliates aan iedereen laten zien met bijbehorende rating om anderen zo aan goede ideen te helpen? Mijn mening is dat TE transparant nadelig gaat werken en juist het tegenovergestelde zal bewerkstelligen.

  Ben het met Johan eens dat je best iets scherper mag zijn en gerust de vinger op de zwakke plekken mag leggen als je die hebt bij partijen. Welke netwerken betalen bijvoorbeeld snel uit en welke niet?

  Mooi Apple scherm trouwens 😉


  12 maart 2008 om 08:29
  aljo@aljohartgers.nl

  @Aart: Ik hoop dat je weet dat die Mac op de achtergrond geen scherm is, maar de hele computer? 😉


  12 maart 2008 om 08:56
  Paul Schoenmakers

  @Johan

  ik heb zelf in het verleden ook nooit erg veel met netwerken gewerkt, zoals ik in de video aangeef prefereer ik adverteerders met eigen programma’s boven netwerken. Vind het dan ook moeilijk om mijn favoriete (nederlandse) netwerk aan te geven.

  Wat betreft het op de vlakte blijven, het is een probleem waar de hele branche momenteel mee worstelt, het is een kwestie van kennis geven en nemen. Ik probeer op affiliateblog.nl in iedergeval wel een stuk meer transparantie te creëren, dit filmpje is daar onder andere een bijdrage toe.

  @Aart

  Onderzoek over de uitbetalingen van de netwerken is onderweg, ben ruim een maand geleden begonnen met het verzamelen van info onder affiliates en zal de resultaten binnenkort presenteren.


  12 maart 2008 om 12:29
  Reinier Sierag

  Je iMac leidt te erg af.


  12 maart 2008 om 15:50
  Vincent H

  Leuk gedaan Paul 🙂


  12 maart 2008 om 20:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!