PCM haalt En.nl terug uit het dodenrijk

10 maart 2008, 07:08

Volkskrant haalt En.nl terug uit het dodenrijkVrijdag 12 oktober 2001 was de laatste dag voor En.nl. Vier maanden na de start moest de nieuwssite van krantenuitgever PCM er alweer mee ophouden. Froukje Santing, destijds hoofdredacteur hierover in Webwereld: “We zijn in volle vaart neergesabeld.” Het idee bij PCM om een nieuwssite te starten dateert al van mei 2000. De bomen groeiden nog tot in de hemel en PCM had grootse plannen met internet. Er zou een reissite komen, een site over gezondheid en nog andere themasites. De bezoekers voor die sites zouden we binnenlokken met een uitgebreide nieuwssite.

Ondanks de wat te beperkte kijk op niet-journalistieke iniatieven zoals Nu.nl, was En.nl zijn tijd ver vooruit en had de pech dat PCM niet de durf had om door te gaan. De toenmalige PCM-directie vond dat er te weinig geld verdiend kon worden met internet en trok de stekker er na een paar maanden al weer uit. Achteraf gezien geen slimme zet want mede daardoor is Nu.nl kunnen uitgroeien tot DE nieuwssite van Nederland.

Het lijkt er echter op dat PCM de site En.nl weer terug heeft gehaald uit het dodenrijk en het een web 2.0-jasje heeft gegeven. Weet iemand hier meer van?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  Edwin van de Bospoort

  Goeie find Marco! Het lijkt mij ook nog een beetje op een testversie, of een bewust stilgehouden livegang? Hoe kwam je erop?

  De navigatie is even uitzoeken, het duurde voor mij even voordat ik de relatie zag tussen de bovenbalk en de rechterkolom met artikelen… als je er gewend aan bent zal het misschien wel werken. Maar daarom denk ik dat het een testversie is… er kan wel wat meer feedforward in…


  10 maart 2008 om 07:33
  buxx

  Dat is inderdaad alweer oud, die URL.

  Maar wat ik ervan weet is dat het momenteel niet heel erg mooi is en dat het wellicht een soft-launch gaat worden aangezien er nog behoorlijk wat aan geschaafd moet worden om het wat identiteit te geven.


  10 maart 2008 om 07:48
  jerbe

  De domeinnaam staat op naam van PCM, dus dit zou goed kunnen kloppen.

  Grappig om te weten: PCM kocht ooit de domeinnaam EN.nl van een energiemaatschappij voor 100.000 gulden.


  10 maart 2008 om 08:18
  Stijn Kruijssen

  Bizar.. En.nl was van PCM, daarna was er het &-initiatief te vinden als ik het goed heb (gericht op intergratie), PCM was hier geen speler in toch? Dus moeten ze de domeinnaam weer teruggekocht hebben?

  Dit lijkt me zeker geen softlaunch want en.nl linkt nu door naar een specifiek nieuwsbericht en dat lijkt me niet echt de strategie. Overigens valt het denk ik wel mee dat Nu.nl door het afhaken van En.nl zo sterk is geworden. En.nl kon het op dat moment ook niet in de buurt komen van Nu.nl

  Wel leuk als ze terugkomen.. BEN en EN terug. what’s next? Vizzavi en Hot-Orange?


  10 maart 2008 om 10:41
  hamoen

  Hoi edwin

  wat bedoel je met meer ‘feed forward’? wat vind jij dat er beter aan moet?

  Eddy (indirect betrokken bij het opzetten van en.nl)


  11 maart 2008 om 18:53

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!