SpinAwards Inspiration Days

8 maart 2008, 04:57

De SpinAwards Inspiration Days in Pakhuis de Zwijger op 19 en 20 maart bieden als vanouds alle genomineerden voor de SpinAwards de kans om hun case persoonlijk toe te lichten voor de jury.

De belangstelling is dit jaar enorm met maar liefst 444 inzendingen. Ten opzichte van vorig jaar een stijging van meer dan 45%. De toename komt vooral voor rekening van de nieuwe Special SpinAwards categorieën voor design, content, media-inzet en innovatie. Daarnaast is de categorie Beste mobiele concept een grote stijger dit jaar.

En alhoewel op de website nog staat vermeld dat het programma van de SpinAwards Inspiration Days nog in ontwikkeling is, moet ik zeggen dat er nu al een heel aardig programma ligt voor 19 maart en 20 maart. Op het programma staan de volgende onderdelen:

Microsoft presents Silverlight

Microsoft Silverlight is een multi-platform plug-in voor webbrowsers, die toelaat om multimediacontent te visualiseren en Rich Internet toepassingen te realiseren. Martin Tirion, Silverlight Evangelist, en David Pugh Jones, Creative Strategist zullen tijdens een lunchsessie de mogelijkheden van Silverlight toelichten aan de hand van tal van voorbeelden en demo’s. Tevens krijgen bezoekers de mogelijkheid om zelf de software uit te proberen.

Sprekers: Martin Tirion, Silverlight Evangelist, Microsoft en David Pugh Jones, Creative Strategist, Microsoft

Adobe User Group: internationale cases van interactieve bureaus

Op de meetings van de vereniging Adobe User Group kunnen professionals uit ondermeer het online vakgebied kennis delen, inspiratie opdoen en elkaar ontmoeten. Tijdens deze sessie presenteren internationaal opererende bureaus hun meest creatieve werk, waarbij ingegaan wordt op de verschillen met Nederlandse bureaus en het uiteindelijke succes van deze uitingen voor de merken zelf.

Sprekers: Toonaangevende interactieve bureaus (to be announced)

MoMo Selectie

Het laatste op het gebied van mobiele toepassingen. U bent in 40 minuten weer helemaal up to date. In samenwerking met MoMo.

Sprekers: Raimo van der Klein, MoMo

Crossing Borders: interactiviteit en mode

Marina Toeters is mode-ontwerpster en initiatiefneemster van By-Wire.net, een platform dat zich richt op het stimuleren van samenwerking tussen verschillende disciplines om zo de mode-industrie innovatiever te maken. Tijdens de master opleiding Fashion Design aan de HKU is Marina Toeters cum laude afgestudeerd op het onderzoek ‘modeontwerpers en technologen’. Zij laat tijdens haar presentatie zien hoe mode en technologie kunnen fuseren en wat daarvan tot nog toe de resultaten zijn.

Sprekers: Marina Toeters, mode-ontwerpster en initiatiefnemer By-Wire.net

Crossing Borders: interactiviteit en architectuur

Tijdens deze Crossing Borders-sessies zal een architect ingaan op de rol van interactieve communicatie tijdens het ontwerpproces. Daarnaast volgen er vele voorbeelden van inzet van interactieve technologie in gebouwen.

Sprekers: Nog niet bekend

Adobe: presentatie AIR en showcases

Onlangs werd Adobe AIR gelanceerd, een platform om desktop webapplicaties te maken. In deze sessie zullen Adobe AIR-voorbeelden van toonaangevende merken zoals eBay, AOL en Nickelodeon de revue passeren. Er zal met name worden ingegaan op hoe Adobe AIR de ‘customer engagement’ heeft verbeterd voor deze merken. De nieuwe mogelijkheden van Adobe AIR zullen creatieven en marketeers zeker inspireren.

Sprekers: Serge Jespers, Platform Evangelist, Adobe en vertegenwoordigers van de genoemde merken (onder voorbehoud)

Innovation Workshop MediaGilde

Tijdens deze innovatieve workshop onder leiding van MediaGilde worden deelnemers met diverse achtergronden uitgedaagd om aan de hand van een concrete opdracht samen een ontwerpproces in te gaan. Doel van deze sessie is om deelnemers te laten kennismaken met de knowhow en perspectieven van andere specialisten en hen te stimuleren om over de grenzen van het eigen vakgebied heen te kijken.

Sprekers: Via MediaGilde

FabLab Werkplaats

In navolging van de Innovation Workshop van MediaGilde, biedt FabLab deelnemers de mogelijkheid om hun net ontwikkelde concept te vertalen naar een tastbare vorm in haar state-of-the-art werkplaats. Handenarbeid op hoog niveau. En het eindresultaat mag uiteraard mee naar huis.

Sprekers: Via FabLab.

Adformatie Wrap up Show

In 30 minuten alle high lights van de dag nog een keer op een rijtje: Sprekers en juryleden komen nog even kort aan het woord in onze eigen talkshow.

Sprekers: Rob Beemster, redacteur Adformatie, Leon Bouwman, eindredacteur Adformatie

SpinAwards PlayGround

Ontdek en speel met de nieuwste technologische snufjes. Onder andere: Mixed Reality demo door Touching Media

Creatief met ‘mixed reality’

Touching Media laat in deze workshop zien wat ‘mixed reality’ is en presenteert als concreet voorbeeld de Vredestein case. Daarna wordt u uitgedaagd om mee te brainstormen over een campagne-toepassing van deze spectaculaire technologie. Op de Playground kunt u bovendien nog verder spelen met reeds ontwikkelde toepassingen.

Spreker: Touching Media

SpinAwards Blogtheater

In samenwerking met Marketingfacts, Dutch Bloggies en Startlog organiseert SpinAwards het eerste Blogtheater in Nederland. 8 Bloggers gaan de uitdaging aan om achter hun computer vandaan te komen en real life te vertellen waar zij hun inspiratie vandaan halen.

Sprekers: Diverse Nederlandse bloggers.

Blog2Bizz

Is de zakelijke markt klaar voor weblogs? Zijn webloggers klaar voor de zakelijke markt?

Hierover gaat Startlog’s Blog2Bizz discussie o.l.v. Michael Nederlof – PCM, Skoeps, Vette Shit – op de tweede dag van de Spin Awards Inspiration Days. Voor de discussie nodigen wij vertegenwoordigers van reclame-, media- en pr-bureaus, het adverterend bedrijfsleven en weblogs uit. De discussie zal mede zijn gebaseerd op de resultaten van een speciaal voor deze gelegenheid uitgevoerde enquête. De discussie kan door iedereen worden bijgewoond.

DIT Award: Jurypresentaties en Uitreiking

Net als vorig jaar krijgen de genomineerden voor de DIT Award de kans om tijdens de SpinAwards Inspiration Days hun case te presenteren voor de DIT Award jury. Loop vooral even naar binnen om kennis te maken met jong, interactief talent in Nederland. De prijsuitreiking van de DIT Award vindt tijdens de borrel plaats.

Sprekers: Genomineerden DIT Award

Als je geinsteresseerd bent kun je je gratis inschrijven via het SpinAwards Day Formulier.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!