ReclameReview: Tempo Team

ReclameReview: Tempo Team

Weer een hilarische commercial van Tempo Team.

Credits:
Creatie: Martijn van Marle, Peter van Rij (TBWA\Neboko)
RTV: Rosemarie Praaning, Lotte de Rooij
Regisseur: Bart Timmer (Czar)
D.O.P: Nicolas Karakatsanis
Editor: Marc Bechtold (The Ambassadors)
Geluid: Eelco Bakker (FC Walvisch) Postproductie: MPC + AVP
Klant: Richard Geijteman, Aukje van Wissen

Voor:
Tempo Team heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van grappige commercials en met deze nieuwe is ze dat weer gelukt. “For this time I’ll see it through the fingers”, geweldig! Het mooie is ook dat je in principe zelf het hele verhaal achter de commercial invult. Je legt zelf de link tussen de rockers en wilde feesten. Je snapt zelf dat de medewerker van Tempo Team de stoere rockers opdracht heeft gegeven om hun rommel op te ruimen. Terwijl daar niet expliciet op wordt gewezen. Erg sterk gemaakt dus.

Tegen:
Je zou kunnen zeggen dat de commercial alleen voor het lacheffect gaat en waarschijnlijk is dat ook zo. Er wordt met geen woord gerept over wat Tempo Team kan betekenen voor de doelgroep (zowel inleners als uitzendkrachten), op het woordje horecatraining na dan. Maar die corporate koers varen ze al jaren in de commercials, dus het zal wel geen negatieve neveneffecten hebben.


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Vind het ook niet echt goede reclame dat het personeel dat tempoteam levert aan hotels, blijkbaar niet eens de Engelse taal machtig is.

  geplaatst op
 • Het contrast klassieke muziek en rocksterren is prachtig. Of de boodschap ook overkomt bij de kijker vraag ik mij af.

  geplaatst op
 • Ik kan de strategie niet helemaal volgen. Volgens mij moet Tempo Team in dit tijdsgewricht meer bezig zijn om kandidaten te werven, dan vacatures binnen te halen. Deze campagne addresseert veel meer de werkgever dan de werknemer, ook al wordt terloops uitgelegd dat iemand 'een horeca-training heeft gedaan' (wat een werknemer zou kunnen oppikken als: 'ze investeren in mij'). Voor werknemers is de likeability natuurlijk wel belangrijk, want uitzendbureaus zijn nauwelijks van elkaar te onderscheiden. Daarin scoort deze spot wat mij betreft zeker. Hij moet het inderdaad enorm van die punchline hebben, maar ik verwacht niet dat 'see it through the fingers' 'goeiemoggel' gaat evenaren.

  PS
  Na het wegplukken van de derde string is die grap wel zo'n beetje gemaakt hoor. Hoeveel slipjes hadden de 3 groupies trouwens niet bij zich?

  geplaatst op
 • "we'll see it through the fingers" had zo in het briljante boek "I always get my sin" van Maarten H Rijkens gekund.

  geplaatst op
 • Wat de strategie is: geen idee.

  Maar wat een leuke commercial! Geweldig gemaakt.

  geplaatst op
 • kan iemand mij vertellen welke muziek er achter dit spotje staat, geweldig vind ik dat!

  geplaatst op
 • Ik ben ook heel benieuwd welke muziek eht is! PRACHTIG!

  geplaatst op
 • It's me ;-) ... zocht hem ook

  Vivaldi - Nulla in Mundo: http://www.youtube.com/watch?v=08a0rxFOYrs

  geplaatst op
 • @ jimmy: Jij snapt er echt helemaal geen ene niks van. I think I'll give you a cookie of own dough

  geplaatst op
 • Voor wie dit nog leest: ben al jaren een fan van deze clip, geweldig! Over de boodschap: misschien is hij wat té goed doordacht en daardoor niet meer te volgen? Bijvoorbeeld het argument dat hij niet gericht zou zijn op kandidaten. De boodschap aan hen is: ze geven je onmiddellijk een super-verantwoordelijke functie: niet een leidinggevende maar een uitzendkracht is opzichter van de reparatie van schade door de rockband zelf. Hij heeft er de wind goed onder: "Is it now okay man?". Ook wordt gesuggereerd dat hij de sterren heeft verplicht om de rotzooi zelf op te ruimen, ook al een unicum. Zijn letterlijke vertaling van een Nederlandse uitdrukking: vergeeflijk, tekent juist dat hij onervaren is .. en dan toch zo ongelofelijk effectief de opdracht 'zorg dat ze de schade herstellen' tot in de puntjes heeft uitgevoerd. Fantastische muziekkeuze, een groot aantal details die je pas na enkele keren kijken opmerkt, TOP! :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.