Zoekmachine voor uitzendbanen gelanceerd

Zoekmachine voor uitzendbanen gelanceerd

Door de goede economie hebben steeds meer bedrijven moeite om personeel te vinden. Het zijn daarom goede tijden voor online vacaturebanken. Uit de vandaag gepresenteerde cijfers van VNU Media bleek onder meer dat NationaleVacaturebank fors is gegroeid het afgelopen jaar. Het is daarom geen verrassing dat vandaag een zoekmachine voor uitzendwerk is gelanceerd, die vacatures van de elf grootste uitzendbureaus van Nederland doorzoekt. De site, flerk.nl, is niet de eerste, maar lijkt wel verreweg de meest uitgebreide zoekmachine voor uitzendwerk te zijn.

De site doorzoekt vacatures van onder meer Randstad, Adecco, Vedior, Start, en Content. Volgens eigen zeggen beschikt de site over 90% van alle uitzendbanen in Nederland. Daarmee is de site aanzienlijk groter dan uitzendbureau.nl, dat al jaren met succes vacatures voor flexibel werk doorzoekt. Flerk.nl doorzoekt de elf grootste vacaturebanken van Nederland, terwijl uitzendbureau.nl zich juist meer lijkt te richten op lokale uitzendbureaus.

Flerk.nl – de naam is afgeleid van “Flexibel Werk” – is opgezet als zelfstandige organisatie en verzorgt zelf geen activiteiten op de uitzendmarkt. Vanuit de zoekresultaten kunnen gebruikers direct doorklikken naar specifieke vacatures op de individuele sites van de uitzenders. Indien de beschrijving van de vacature goed bevalt, kunnen mensen direct solliciteren. De site wil in de toekomst geld verdienen met het plaatsen van relevante advertenties.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Is dit van dezelfde publishers als werkvinder.nl?

  geplaatst op
 • Jeroen: waar haal je vandaan dat hij groter is dan uitzendbureau.nl? Behalve in hun eigen claims?

  geplaatst op
 • Het is lastig inschatten. Uitzendbureau heeft 38000 banen, flerk.nl een stuk meer. Dat komt misschien doordat eerstgenoemde uitzendbureaus als Timing, Vitae, en Kelly niet heeft. Tegelijkertijd hebben ze wel enkele niche uitzendbureaus die flerk.nl niet heeft. Overigens vind ik uitzendbureau.nl een mooiere site, en kun je daar ook zoeken op de plaatsingsdatum van een vacature.

  geplaatst op
 • In 2005 zag Uitzendbureau.nl dat er behoefte was aan een vacaturesite voor flexibel werk (uitzendwerk). Met nu maandelijks meer dan 260.000 bezoeken en meer dan 2,2 miljoen paginaweergaven is dit ook gebleken.

  Wij vinden het leuk - en een compliment - om te zien dat ook andere partijen komen die werkzoekenden en uitzendkrachten helpen bij het vinden van een uitzendbaan. Concurrentie is goed voor de bekendheid van onze totale niche.

  Het gaat erom dat werkzoekenden op deze manier snel een leuke uitzendbaan kunnen vinden. Het liefste natuurlijk bij de marktleider Uitzendbureau.nl, maar dit kan ook bij Flerk, NuPersoneel, Uitzendwerk.nl of bij een ander merk.

  Het team achter Uitzendbureau.nl feliciteert Flerk en wenst hen veel succes!

  Jeroen en Bas: Omdat Flerk geen aantallen vacatures noemt is het moeilijk vast te stellen. Flerk mist weer Dactylo en Unique en verschillende andere (kleinere) uitzendbureaus.

  Peter D.: Zo te zien wel. Volgens SIDN zijn zowel werkvinder.nl en flerk.nl gevestigd op de Biltstraat 162 in Utrecht en hebben beide hetzelfde telefoonnummer 030-2138669. Vreemd echter dat dit adres van het Postkantoor in Utrecht is en dat het telefoonnummer wordt doorverbonden met de Rabobank Groep.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.