Zoekmachine voor uitzendbanen gelanceerd

21 februari 2008, 10:14

Door de goede economie hebben steeds meer bedrijven moeite om personeel te vinden. Het zijn daarom goede tijden voor online vacaturebanken. Uit de vandaag gepresenteerde cijfers van VNU Media bleek onder meer dat NationaleVacaturebank fors is gegroeid het afgelopen jaar. Het is daarom geen verrassing dat vandaag een zoekmachine voor uitzendwerk is gelanceerd, die vacatures van de elf grootste uitzendbureaus van Nederland doorzoekt. De site, flerk.nl, is niet de eerste, maar lijkt wel verreweg de meest uitgebreide zoekmachine voor uitzendwerk te zijn.

De site doorzoekt vacatures van onder meer Randstad, Adecco, Vedior, Start, en Content. Volgens eigen zeggen beschikt de site over 90% van alle uitzendbanen in Nederland. Daarmee is de site aanzienlijk groter dan uitzendbureau.nl, dat al jaren met succes vacatures voor flexibel werk doorzoekt. Flerk.nl doorzoekt de elf grootste vacaturebanken van Nederland, terwijl uitzendbureau.nl zich juist meer lijkt te richten op lokale uitzendbureaus.

Flerk.nl – de naam is afgeleid van “Flexibel Werk” – is opgezet als zelfstandige organisatie en verzorgt zelf geen activiteiten op de uitzendmarkt. Vanuit de zoekresultaten kunnen gebruikers direct doorklikken naar specifieke vacatures op de individuele sites van de uitzenders. Indien de beschrijving van de vacature goed bevalt, kunnen mensen direct solliciteren. De site wil in de toekomst geld verdienen met het plaatsen van relevante advertenties.

Jeroen Bertrams
Investeerder en Digitaal Strateeg bij Zelfstandig

Jeroen is een actieve angel investeerder en adviseert bedrijven over online strategie. Misschien wel één van de eerste auteurs op Marketingfacts.nl. Eerste blog in 2006 (en dat artikel is inmiddels bijna 100.000 keer gelezen). Auteur van 9 boeken, waaronder "Succesvol investeren in startups" (2019), "Bedwing het monster social media" (2015), "Social Media Expert in een Week" (2012/2013), "Online Marketing Expert in een Week" (2012) en "Online Marketing: strategie & tactiek" (2010).

Categorie
Tags

3 Reacties

  Peter Davelaar

  Is dit van dezelfde publishers als werkvinder.nl?


  21 februari 2008 om 18:19
  chi666

  Jeroen: waar haal je vandaan dat hij groter is dan uitzendbureau.nl? Behalve in hun eigen claims?


  21 februari 2008 om 18:37
  jerbe

  Het is lastig inschatten. Uitzendbureau heeft 38000 banen, flerk.nl een stuk meer. Dat komt misschien doordat eerstgenoemde uitzendbureaus als Timing, Vitae, en Kelly niet heeft. Tegelijkertijd hebben ze wel enkele niche uitzendbureaus die flerk.nl niet heeft. Overigens vind ik uitzendbureau.nl een mooiere site, en kun je daar ook zoeken op de plaatsingsdatum van een vacature.


  21 februari 2008 om 18:48

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!