De wereld en de voorkeuren voor social networks

De wereld en de voorkeuren voor social networks

De wereld en de voorkeuren voor social networks

Een mooi overzicht van het gebruik van social networks stond een maand geleden in dit artikel in Le Monde ‘Réseaux sociaux: des audiences différentes selon les continents’ (tip kwam van de meest trouwe Le Monde-lezer: Paul van Veenendaal). Aardig om te zien hoe er, wereldwijd, drastische verschillen optreden in de voorkeuren. Heel India is dol op Orkut, Brazilië ook. Maar als we bovenstaande grafische weergave moeten geloven loopt de rest van de wereld niet warm voor dit social network.

De Amerikanen zijn het meest dol op MySpace, Facebook is een goede tweede. De Fransen spendereren, nationalistisch als ze zijn, de meeste tijd aan Skyblog (grotendeels Franstalig, lees ook: ‘Voor Franse blogger is weblog een café’), de Russen aan CyWorld. Voor wat het waard is, allemaal.

Er zijn meer pogingen gedaan waarin men (grafisch) verzocht een wereldkaart van het gebruik van social networks te maken. Kijk maar eens hier op Valleywag (’The World Map of Social Networks’).


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Cyworld ziet er anders niet echt Russsich uit :)

  geplaatst op
 • Cyworld is Koreaans, 22 miljoen (+-50%) Koreanen zitten op dat netwerk.

  geplaatst op
 • @Carl: is dat een actueel cijfer dat je hebt? wat is je bron? Ben al een tijdje aan het kijken hoe de Aziatische blogs en social networks zich ontwikkelen.

  geplaatst op
 • Ik zal niet ontkennen dat de Fransen nationalistisch zijn, integendeel, maar in dit geval kunnen wij Nederlanders er ook wat van met Hyves.

  geplaatst op
 • Cool zo een kaart. En blijkbaar is er in China nog helemaal niks op het gebied van social network sites? Is dit nog te 'link'? En indien correct, ligt hier niet een enorme kans?

  geplaatst op
 • @Wessel: in China gebeurt juist heel veel op gebied van social media (kijk alleen al eens naar Toodou, de tegenhanger van YouTube). Heb geen idee waarom sommige landen in de kaart wel en niet zijn ingekleurd (meegenomen in onderzoek?) en wat de kleur nu precies inhoudt (marktleider?). Eind maart gaan we naar China; kom zeker nog terug op gebruik van social networks in China!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.