SlideshareReview (19): Intrapreneurship

SlideshareReview (19): Intrapreneurship

De tijd van goede voornemens is voorbij, maar de favoriete presentatie van deze week gaat toch nog over ‘goed gedrag’. Innoveren heeft in mijn optiek niet alleen te maken met een goed idee, maar vooral met mensenwerk. Mensen die in een idee geloven en er ook daadwerkelijk wat mee doen. Mensen die hun nek durven uit te steken. De presentatie van Saranyan Vigraham gaat over intrapreneurship: je nek durven uitsteken binnen je organisatie.

 

De presentatie van Vigraham trapt natuurlijk een boel wijd open staande deuren nogmaals met veel geweld in. Maar zoals vaker gezegd: om een frisse wind door de organisatie te laten waaien, moeten de deuren openstaan.

  • If your goal is to survive, you will forget to live
  • Be unreasonable
  • Where is the fun if you don’t want to change the world?
  • P means Prototype, not permission
  • Start your day with one coffee and no email

De presentatie is niet bijster gestructureerd, en de meeste zaken die je aantreft heb je vast wel eens ergens anders gehoord. Maar de visuals zijn sterk, en het geheel komt overduidelijk ‘recht uit het hart’.

Deze presentatie is vooral geschikt voor hen die intrapreneur binnen een grote organisatie zijn of willen zijn, en na een duffe vergadering wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Bekijk in die situatie deze presentatie, recht je rug, en ga er met frisse moed weer tegenaan! ;-)

Overigens bevat de presentatie naast de opwekkende spreuken ook nog wat meer praktische tips die je op z’n minst aan het nadenken zouden moeten zetten:

  • Show how your idea can help senior management to expand their territories
  • Never propose an idea without a prototype in hand

Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.