Girl Geek Dinner #4: Begin het jaar lekker geeky!

Girl Geek Dinner #4: Begin het jaar lekker geeky!

{title}Naast al het nieuwjaarsgeborrel kun je het jaar natuurlijk ook heel goed beginnen met iets inhoudelijks. De congressen moeten nog even op gang komen (of wellicht mag je die door kostenbesparing niet eens bezoeken van je baas), dus een perfect en leuk alternatief is de Girl Geek Dinner. Eten moet je toch, dus die kosten zijn te verwaarlozen. Dit keer is Frances Brazier de gastspreker. Brazier is professor van Computer Science bij de VU en onder andere gespecialiseerd in Artificial Intelligence.

Waarom Girl Geek Dinner leuk is, hoef ik inmiddels niet meer uit te leggen. Nog niet overtuigd? Kijk dan nog eens naar het filmpje. Ook tijdens editie 4 een spreekster met veel ervaring en levenslessen, die ze met de aanwezigen zal delen. Hoe ga je om met verwachtingen van anderen en die van jezelf, en hoe kun je daarmee omgaan in je carrière? Frances Brazier is professor op de VU en leidt daar de Intelligent Interactive Distributed Systems Group. Ze heeft heel veel gepubliceerd op het gebied van Autonomous Systems, Artificial Intelligence, Multi-Agent Systems, Distributed Systems, Web Services en Human-Computer Interfaces en is nu bezig met een serie boeken over Autonomic Services. Heb je ook moeite om te snappen wat ze dan precies allemaal doet, of moest je je ook tot Wikipedia wenden om de termen te begrijpen: kom dan vooral eens bij GGD langs! In de vorige drie edities heb ik gemerkt dat de presentaties erg begrijpelijk en toegankelijk zijn en hoe snel je al deze onderwerpen dus oppakt.

Brazier was betrokken bij NLnet, de eerste ISP in Nederland. Daarnaast is ze lid van het bestuur van het Landelijk Netwerk van Vrouwelijke Hoogleraren. De beschrijving die ze geeft waarom ze betrokken is bij de LNVH komt heel erg overeen met het doel dat GGD heeft: “Eigen ervaring leert dat de positie van vrouwen binnen de academische wereld niet optimaal is. Dit geldt des de meer binnen de exacte wetenschappen: beeldvorming (vaak niet ongegrond) verlet de meeste meisjes om zelfs voor beta te kiezen. In tegenstelling tot 30 jaar geleden is nu duidelijk dat de situatie niet vanzelf verandert - er is meer nodig. Een flinke cultuurverandering…. maar hoe? ... Het LNVH zet zich hiervoor in. Daar wil ik een bijdrage aan leveren.”

GGD is bedacht door Sarah Blow. Het idee achter het GGD is simpel: vrouwen worden uitgenodigd die inspirerend en vooruitstrevend zijn in hun vakgebied om een informeel praatje te houden. Vervolgens kan er een discussie met de zaal ontstaan.

GGD #4

  • Datum: Maandag 12 januari
  • Tijd: 19.00 – 23.00
  • Locatie: Flexbar (Pazzanistraat 1, Amsterdam) bij Westergasfabriek
  • Kosten: 22,50 euro (buffet dinner, exclusief drankjes)

Meer informatie op GirlGeekDinner.nl Vrouwen kunnen zich vrij aanmelden, mannen zullen even een vrouwelijke introducé moeten regelen! Opgeven kan via de organisatie (organizers[at]girlgeekdinner.nl)

Overigens is de Girl Geek Dinner nog steeds op zoek naar sponsors, bij voorkeur eentje die zich langere tijd wil verbinden aan dit concept. Vind je Girl Geek Dinner interessant en wil je op deze manier minimaal vier keer per jaar in contact komen met girly geeks (potentiële werknemers), neem dan contact op met de organisatie (organizers[at]girlgeekdinner.nl). De invulling van het sponsorschap kan volledig in overleg. Mensen die zich op een andere manier in willen zetten (met tijd en/of creativiteit) zijn ook altijd van harte welkom!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.