Digg nog dit jaar verkocht?

Digg nog dit jaar verkocht?

Jason Golberg meldt dat digg mogelijk binnenkort verkocht wordt aan CBS, hoewel Valleywag stelt dat CBS juist niet één van de spelers in de markt is, na de recent overname van Last.FM. Nu kan je veel over Goldberg zeggen (hij is als voormalig spin doctor van Bill Clinton de oprichter van Jobster en heeft daarvoor in de online recruitment industrie erg veel shit over zich heen gekregen, met name de burn rate die hij er op na hield), maar hij is erg goed genetwerkt. Weer een start up naar de grote media bedrijven?

Misschien een leuke eindejaars vraag: welke nu nog onafhankelijke nieuwe media partijen vallen in 2008 voor een bod van een ‘grote jongen’ als CBS, Yahoo, Google, Microsoft?

Ik durf er wel een paar aan. Indeed, simplyhired, linkedin en monsterboard zijn eind 2008 niet meer zelfstandig. Wie durft?


Geplaatst in

DelenEr zijn 24 reacties op dit artikel

 • Indeed heeft een niet onaanzienlijke investeerder in de New York Times. Helemaal onafhankelijk zijn ze dus al niet meer...

  Ik ben blij dat ik niet aan voorspellingen doe, want ik had eerlijk gezegd verwacht dat Monsterboard voor het einde van 2007 al was verkocht. Het kan nog, maar het wordt wel heeeel erg krap.

  SimplyHired? Ik weet het niet. Maar Linkedin lijkt me een sitting duck. Maar ik heb ooit gezegd dat het met dat Internet nooit wat zou worden. Dus mijn voorspellende gaves zijn zeer beperkt.

  geplaatst op
 • @Marc: don't we all (gezegd dat het internet niets zou worden, ik in 1994, ik geloofde niet dat een anarchistisch medium ooit genoeg marketingpower zou hebben). Heb trouwens ook Hyves ooit afgedaan als gabekken lucht (f/rite air, zal Raymond wel iets zeggen...). Soms zit je er gewoon naast.

  Simply hired is gefund met VC geld, op zoek naar een grote overname. Ik denk dat google en microsoft in 2008 de wereld van jobs zullen pakken omdat het één van de grootste advertentiemarkten is ter wereld en er nog heel veel te verbeteren is.

  Yahoo heeft meen ik hotjobs al. Google zou met een partij als monster veel kunnen. StepStone zou me niet verbazen als die wordt overgenomen door Reed Business (ze zitten al met totaljobs in 'the network') en microsoft zou dan wel eens voor careerbuilder of zo kunnen gaan.

  De vraag is wat VNU in Nederland gaat doen. Niche sites toevoegen? Of een grote innovatie doen? Of misschien askjim overnemen en echt iets van maken?

  geplaatst op
 • Ik verwacht dat John Battelle zijn Federated Media over een niet al te lange tijd zal verkopen aan een van zijn investeerders, bijvoorbeeld de New York Times. Battelle heeft zijn organistatie na anderhalf jaar redelijk op orde. Ook vermoed ik dat het Gothamist netwerk steeds meer in de belangstelling komt te staan van de New York Times. Last but not Least verwacht ik dat Washingtonpost / Newsweek Interactive wat grotere stappen gaat zetten op blog gebied. Zij hebben inmiddels enige ervaring opgedaan op dit gebied en kunnen niet achterblijven op de New York Times. In Nederland verwacht ik dat De Telegraaf binnenkort verdere stappen gaat nemen op blog(overname)gebied.

  geplaatst op
 • Verkoop in 2008: Twitter, Linkedin, Tumblr, Hyves en Valueclick.

  geplaatst op
 • Das lekker een moeilijke zeg......

  1. Twitter (alhoewel Jaiku al weg is en het veelal maar 1 x gebeurt)
  2. Sxipper
  3. ScribeFire
  4. Kwout
  5. PicLens

  en vast nog vele anderen.

  geplaatst op
 • Lees ook?!
  http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/12277

  geplaatst op
 • Als ze hyves niet verkopen in 2008 dan weet ik het ook niet meer. Die mensen moeten nu toch snel eens gaan cashen.

  geplaatst op
 • Ik denk dat er voldoende ruimte is voor groei en dan met name door marktontwikkeling. Zolang er nog ruimte is voor autonome groei, moet je als ondernemer niet willen consolideren. Dat geldt met name voor de Web2.0-bedrijven. Dus ze moeten bij Hyves nog niet gaan cashen.

  Ik denk dat de markt voor traditionele vacaturesites al in de laatste fase zit van de product-levens-cyclus. Dus voor met name Monsterboard is het een kwestie van overnemen of overgenomen worden.

  geplaatst op
 • Hyves wordt niet verkocht, geloof ik geen zak van. Die zitten er niet in voor het cashen, dat hebben ze met IEX al goed gedaan. Hyves kan nog veel, veel groter (en meer waard) worden als ze het goed aanpakken. En dat kunnen ze, geloof ik wel.

  geplaatst op
 • @ Bas: met alle respect voor wat ze met IEX hebben opgezet, maar als ze nu Hyves cashen gaat het toch echt wel om andere bedragen. Ik geloof absoluut voor de liefde die ze voor hun kindje Hyves voelen, maar of die liefde op kan tegen een bod van 100+ miljoen euro...

  geplaatst op
 • @Stijn: als eerste denk ik dat je onderschat wat IEX heeft opgebracht en misschien dat iedereen zijn bedragen heeft. Ik denk het wel, maar ik denk niet dat het snel 100+ miljoen zal opleveren. En vergeet niet, er zitten al de nodige VC's achter. Voorlopig zal Hyves niet verkocht worden, in 2008 zeker nog niet.

  geplaatst op
 • Bas; ik weet niet meer wat het bod was dat afgewezen is van het jaar, maar ik dacht dat dat al 100 milj + was....

  geplaatst op
 • @Rick: dan heeft blijkbaar niet iedereen z'n prijs :D

  geplaatst op
 • Zeker ook Top 10 Startups Worth Watching in 2008 (Wired) lezen!

  Mijn 5 overnames voor 2008: LinkedIn, BitTorrent, Twitter, Yahoo! en in eigen land TomTom.

  geplaatst op
 • sowsow Marco: Yahoo! en TomTom?

  Wauw.... Dat zijn flinke voorspellingen. Heb je ook al een koper in gedachten?

  geplaatst op
 • @Bas: yep, Yahoo! wordt overgenomen door Microsoft (laatste poging om Google nog bij te houden) en TomTom wordt overgenomen door Philips (inderdaad de grote verrassing van 2008). Gaat leuk jaar worden vwb overnames ;-)

  geplaatst op
 • Je wordt voorspelbaar Marco, want die antwoorden had ik dus precies van je verwacht. Hoewel ik Microsoft en Yahoo wel zie gebeuren (ondanks Seth Godin's angsten dat alles dan bij yahoo naar de knoppen gaat) denk ik dat Philips zich niet aan TomTom zal wagen.

  geplaatst op
 • @bas: hmmm, in dat geval moet ik volgend jaar maar eens wat anders gaan doen dan marketingfacts ;-)

  geplaatst op
 • -Hyves
  -Fok
  -Delen van Microsoft, denk dat ze het hele entertainment eruit gooien dan wel gedeeltelijk verkopen.
  -TomTOm wordt gekocht door phillips.

  geplaatst op
 • Philips is zijn portfolio aan het ombouwen tot lifestyle en medische electronica. Of TomTom daar bij past, weet ik zo net nog niet. Is een mobile partij als Vodafone, T-Mobile, Samsung of Nokia niet meer voor de handliggend?

  geplaatst op
 • Inderdaad mis ik de link. Philips vertrekt meer en meer uit de consumenten industrie, TomTom zou wat dat aangaat een vreemde eend zijn. Zeker als je bedenkt dat Philips juist een sterk merk heeft, en TomTom veel moet hebben van hun merkkracht. Maar goed, ik heb er vaker naast gezeten.

  geplaatst op
 • simplyhired heeft als exit strategie verkoop dus daar zit je zeker goed Bas. Monster Inc verliest als web1.0'er steeds meer aandeel aan vertical job search engines en lijkt me daardoor niet een ideale overname kandidaat (of mischien juist daardoor wel?).

  geplaatst op
 • mijn lijstje voor 08: baidu, 51.com, 56.com, meebo en yahoo!

  geplaatst op
 • Cheezhead praat vandaag over het gerucht dat Newscorp een bod van 4.0 miljoen dollar op Monster heeft gedaan. Het originele artiekel geeft aan dat het niet onlogisch is. De twee eigenaren van careerbuilder hebben of het geld of de mankracht niet en Yahoo is ernstig stil.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.