Nederland loopt voorop in de sociale mediarevolutie

Nederland loopt voorop in de sociale mediarevolutie

Microsoft Digital Advertising Solutions wist afgelopen week te melden dat Nederland voorop loopt in de wereldwijde populariteitsexplosie van sociale media. Het baseert zich daarbij o.a. op een nieuwe studie door Forrester Research (iemand een idee welk rapport?).

In de studie is gekeken naar verschillende gebruikspatronen van de sociale media, waarbij gebruikers werden onderverdeeld in publicisten, commentatoren, netwerkers, informatiezoekers en luisteraars. De Nederlanders bleken Europa’s meest actieve publicisten van blogs en webpagina’s te zijn, wat tevens het groeiende belang aantoont van de sociale media bij opinie-uitwisseling.

Uit een aparte studie door comScore blijkt dat de omhoog schietende populariteit van sociale netwerksites Europeanen steeds vaker en langer online houdt. Meer dan de helft van de Europese webgebruikers (56,4%) bezoekt elke maand sociale netwerksites. Elke sociale netwerker brengt een gemiddelde tijd van drie uur per maand op deze sites door en bekijkt tijdens 15 bezoeken gemiddeld 523 pagina’s (helaas is in dit onderzoek Nederland niet meegenomen).


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • @ Marco,
  Ik ken de Forrester rapportage niet, maar het zal wel een Technographics rapport zijn. Hierbij een paar mogelijkheden:

  Technographics® Survey Highlights: European Technographics Online Youth Survey, Q3 2007

  Technographics® Survey Highlights: European Technographics Online Media, Marketing, and Retail Survey, Q3 2007

  geplaatst op
 • Klinkt alsof het gaat over een Forrester rapport uit juni met de titel "Europeans Have Adopted Social Computing Differently", auteur Mary Beth Kemp.

  SPAM: Een paar fragmenten uit dit rapport zijn terug te vinden in een door ons gepubliceerd rapport over UGC, business modellen en copyright: http://www.ist-citizenmedia.org:8080/download/attachments/270/D6.1.1_BusinessRequirementsAndPotentialBottlenecks.pdf

  Zie p.27 en p.31

  geplaatst op
 • Dank voor de tips Marc en Sander; zou inderdaad best kunnen dat Microsoft oude onderzoeken heeft gebruikt voor haar artikel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.