Amazon lanceert e-booklezer

Amazon lanceert e-booklezer

Webwinkel Amazon brengt een apparaat op de markt waarmee e-books gedownload, gelezen en opgeslagen kunnen worden zonder dat er een pc aan te pas komt. De e-booklezer kreeg de naam “Kindle”, weegt rond de 300 gram en kan 200 boeken opslaan.

Het toestel zal in de Verenigde Staten 399 dollar kosten. Er zijn meer dan 90.000 boeken beschikbaar, aan een gemiddelde prijs van 9,99 dollar. Kranten zoals ‘The New York Times’ of ‘The Wall Street Journal’ werden eveneens in het aanbod opgenomen, net als blogs. Om de boeken te downloaden is, zoals eerder gezegd, geen pc nodig. Het downloaden duurt amper een minuut. Dankzij de speciale schermtechnologie - de Kindle maakt gebruik van ‘elektronische inkt (E-Ink) - heeft het toestel geen achtergrondlicht nodig, wat ervoor zorgt dat het scherm zelfs bij direct zonlicht even goed leesbaar blijft als een boek. Amazon werkte drie jaar aan de ontwikkeling van de Kindle.

Bron: De Morgen


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.