Amazon lanceert e-booklezer

19 november 2007, 08:45

Webwinkel Amazon brengt een apparaat op de markt waarmee e-books gedownload, gelezen en opgeslagen kunnen worden zonder dat er een pc aan te pas komt. De e-booklezer kreeg de naam “Kindle”, weegt rond de 300 gram en kan 200 boeken opslaan.

Het toestel zal in de Verenigde Staten 399 dollar kosten. Er zijn meer dan 90.000 boeken beschikbaar, aan een gemiddelde prijs van 9,99 dollar. Kranten zoals ‘The New York Times’ of ‘The Wall Street Journal’ werden eveneens in het aanbod opgenomen, net als blogs. Om de boeken te downloaden is, zoals eerder gezegd, geen pc nodig. Het downloaden duurt amper een minuut. Dankzij de speciale schermtechnologie – de Kindle maakt gebruik van ‘elektronische inkt (E-Ink) – heeft het toestel geen achtergrondlicht nodig, wat ervoor zorgt dat het scherm zelfs bij direct zonlicht even goed leesbaar blijft als een boek. Amazon werkte drie jaar aan de ontwikkeling van de Kindle.

Bron: De Morgen

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!