Google’s nieuwste R&D project: groene energie

28 november 2007, 06:06

Google’s nieuwste R&D project richt zich niet op online activiteiten, maar op de energiesector. Via een investeringsprogramma genaamd

RE<C steekt het bedrijf vanaf 2008 tientallen miljoenen dollars in de ontwikkeling van “renewable energy sources that will be cheaper than electricity produced from coal”. Een zet die Google’s merk en reputatie als innovatief en vooruitstrevend bedrijf verder kan versterken.

De ideeën hiervoor zijn ontstaan naar aanleiding van de ervaring die Google opdeed met het serverbeheer voor haar online activiteiten. Larry Page (mede-oprichter van Google) legt op de

Google site uit dat de database centra die nodig zijn om al Google’s online activiteiten te faciliteren, zoveel energie verbruiken dat hiervoor creatieve oplossingen moesten worden bedacht.

Het doel is om die creativiteit in te zetten en 1 gigawatt aan goedkope groene stroom te produceren. Hiermee kan een stad als San Francisco van stroom worden voorzien. Naast de milieuvoordelen die het met zich meebrengt, is deze hernieuwbare energie een slimme zet om de energievoorziening van Google’s eigen datacentra te waarborgen tegen een voordelige prijs (en met minder uitstoot van schadelijke gassen).

Remco Westerik
Senior Internet Marketeer bij Univ?-VGZ-IZA-Trias

Remco Westerik is Internet Marketeer bij Univé Verzekeringen en als freelancer actief via zijn bureau Route101 (gericht op internet marketing voor non-profit organisaties, search marketing en search opleidingen). Hiervoor was Remco Manager R&D;en SEO bij Onetomarket. Daar was hij verantwoordelijk voor de senior marketing consultancy en het opzetten van de Search Consultancy diensten.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Max

  Grijze stroom, groene stroom, design-stroom, verse stroom, Google-stroom… Stroom is stroom.


  28 november 2007 om 07:35
  Wilco

  Slimme zet van Google, niks mis mee. Ben benieuwd waar ze mee komen.


  28 november 2007 om 07:48
  Martine

  Dan wil ik wel in San Fransisco wonen


  28 november 2007 om 11:11
  Peter

  Greenhost doet reeds webhosting op groene stroom. stroom is stroom, opwekking ervan veschilt nogal.


  28 november 2007 om 13:28
  jan

  wanneer meer bedrijven dit zouden doen zou dit veel beter zijn voor ons milieu


  13 december 2007 om 14:41
  Chris Stapper

  Ik vind het een erg mooie actie. Goed, het is ook bedoelt als marketing en kostenbesparing. Maar het resultaat is hoe dan ook goed. Des te beter als google daar haar voordeel mee doet.


  29 december 2007 om 13:35

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!