• Mobile
  wordt gesponsord door

Mobiel internet vooral thuis gebruikt en nieuwe mobiele startpagina

Mobiel internet vooral thuis gebruikt en nieuwe mobiele startpagina

De helft (49 procent) van de mobiele internetters surft regelmatig thuis. Ook in het openbaar vervoer wordt veel gebruik gemaakt van mobiel internet (47 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van T-Mobile (via: nu.nl).

Als gebruikers thuis mobiel surfen, wordt mobiel internet vooral gebruikt om snel even iets op te zoeken, om contact te houden per email, MSN of via Hyves.

T-Mobile stelt dat 40 procent van de ondervraagden denkt dat mobiel internet binnen een paar jaar net zo populair is als bellen en sms’en. Op het moment maken nog weinig Nederlanders gebruik van internet op de mobiele telefoon. Nog geen derde van de ondervraagden met een geschikt toestel, surft mobiel op het web. En: veel gebruikers denken dat het duur is.

Mini-onderzoek
Erik van Roekel kan zich wel iets voorstellen bij deze uitkomst, meldt hij via de chat:  ‘Even snel iets opzoeken, zonder meteen je laptop op te moeten starten. Je ding kunnen doen: tv-kijken, lezen, door het huis lopen, op de wc zitten en tegelijkertijd kunnen internetten, zonder gebonden te zijn aan je laptop.’

Als ik zelf ’s morgens (of ’s middags) opsta is het één van de eerste dingen die ik doe na het uitdrukken van mijn wekker: mobiel internetten. Kijken of er mail is, nu.nl, en natuurlijk checken of er al wat gepost is op MF.

In het openbaar vervoer check ik of ik de aansluiting van mijn trein nog haal. En laatst, op een feestje bij mijn ouders, zocht ik op waar pindakaas ook alweer vandaan kwam. Want een tante beweerde dat het een oer-Hollandse vinding was. Wikipedia hielp haar uit die droom. Mobiele overtuigingskracht, tijdens de borrel, in een huiselijke omgeving.

Nieuwe mobiele startpagina
Via de MF tiplijn kregen we gisteren nieuws door van Karel Geenen over een nieuwe mobiele startpagina.

Hij schrijft: ‘Helaas zijn er nog niet zoveel goede startpagina’s beschikbaar [voor mobiel internet, red]. De startpagina’s die al wel beschikbaar zijn, waaronder die van Startpagina.nl zelf, zijn van een lage kwaliteit. Dit hebben we onderzocht door van de huidige mobiele startpagina’s telkens 50 links te controleren met onze pda. Gemiddeld werkt 20 procent van de links niet naar behoren.’

Het antwoord van Geenen is een nieuwe mobiele startpagina: startmobiel.mobi. Check het uit!


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • "En: veel gebruikers denken dat het duur is."
  Waarom dan geen campagnes waarin providers aangeven dat het met die kosten wel meevalt, of heb ik die gemist?

  geplaatst op
 • Weet iemand misschien hoe ik achter cijfers kan komen over Mobiel Internet gebruik (gprs) in Amsterdam?

  geplaatst op
 • Ik ben benieuwd welke mobiele startpagina's Karel Geenen in zijn onderzoek heeft meegenomen om op 20% niet werkende links uit te komen. Startpagina.nl haalt het gemiddelde in ieder geval sterk omlaag ;-) Als ik op de pda versie van Startpagina kijk (correcte link: http://www.startpagina.nl/pda) zijn er van de 154 links op de homepage in totaal 3 die niet werken en 3 die naar een site gaan die niet specifiek voor de mobiel is vormgegeven. In totaal dus minder dan 4%...

  geplaatst op
 • Sinds 2 dagen heb ik via UPC de Slingbox in huis. Een device dat je tussen je router en de UPC Mediabox DVR zet, waardoor je via elke internetconnectie je de DVR kunt bedienen en tv-kijken. Cool ding! Binnenkort meer hierover.

  Ik kreeg overigens ook te horen dat Orange sinds kort een hele set tv-zenders via mobieltje aanbieden. Nog niets op hun site, maar soms al wel via winkel aangeboden. Kosten 1,50 euro per maand bovenop je internetabbo. Iemand al ervaring?

  geplaatst op
 • Over een lage kwaliteit gesproken...

  http://ready.mobi/results.jsp?uri=http://startmobiel.mobi&locale=en_EN

  geplaatst op
 • @Erik: zit nu even mee te kijken via de slingplayer:
  http://www.flickr.com/photos/marketingfacts/1965018999/

  geplaatst op
 • @Erik: de remote control werkt overigens nog niet; of heb je mij die rechten niet gegeven om ook te switchen naar een ander kanaal? ;-)

  geplaatst op
 • @Erik: inmiddels doet de remote control het ook en kan ik via de afstandsbediening kijken wat ik wil. Gaaf!

  geplaatst op
 • IBM report!

  Geïnteresseerd in mobiel internet en adverteren? Een must...
  http://www-03.ibm.com/industries/media/doc/content/bin/media_ibv_advertisingv2.pdf

  geplaatst op
 • @Bertwin - is inderdaad idioot dat dit nog maar zo weinig bekend is. Misschien dat de telecommers die goedkoop aanbieden het technisch nog niet zo goed op orde hebben, dat de rest van NL er ook van kan genieten ?

  geplaatst op
 • Volgens mij is de startpagina van Karrl gehackt of heeft hij hem bewust doorverwezen naar een goksite. Niet dlim want mobiele websites komen er nu echt aan! 15% van 1 van onze shops komt al uit de organische vindbaarheid op mobiel!

  geplaatst op
 • Vergeet je mobiele site ook niet te optimaliseren voor een betere vindbaarheid!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.