Zal de kredietcrisis in de VS ook de online advertentiemarkt raken?

Zal de kredietcrisis in de VS ook de online advertentiemarkt raken?
,

De kredietcrisis in de VS zal gevolgen hebben voor de reclamebudgetten van adverteerders. Althans, dat stelt Bob Willott, verbonden aan Marketing Services Financial Intelligence. Willott redeneert dat de sub-prime crisis ervoor zorgt dat het aanbod van goedkope leningen krimpt. De hoeveelheid geld die daardoor in de economie omgaat neemt eveneens af. Adverteerders verwachten daardoor een daling van hun omzet en verkleinen in afwachting daarvan hun reclamebudget.

De geschiedenis leert dat de totale advertentiebestedingen corresponderen met de omvang van de economie, aldus Willot in Marketing Week. Keer op keer werd een financiële crisis gevolgd door een recessie op de advertentiemarkt. Menig bankier beweert dat er geen ‘credit squeeze’ aanstaande is, en advertentiebureaus hebben ook nog geen daling van de reclamebudgetten van hun cliënten gerapporteerd. Zelf denk ik dat het wel mee zal vallen met de dalende (online)reclamebudgetten. Leningen blijven populair en zijn gemakkelijk online af te sluiten. Wat vinden jullie?


DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik persoonlijk denk dat dit allemaal wel mee zal vallen, veel van deze partijen zijn al bekend met online marketing en weten dat dit het meest meetbare distributie kanaal is wat er momenteel is. Veel van hen zullen nu nog meer op de kosten bezuinigen. Wat meetbaar is (direct) en waar snel op ingespeeld kan worden, daarop zal naar mijn idee niet snel bezuinigd worden. Daarbij is de financiele markt in US een van de "mature markets" en ondanks financiele tegenvallers zal deze markt competitief blijven en zijn het aantal conversies key.

  geplaatst op
 • Volg het actuele nieuws rondom de crisis in NL.

  Nieuws rondom de kredietcrisis

  geplaatst op
 • Volg het actuele nieuws rondom de crisis in NL
  http://www.volgdecrisis.nl

  geplaatst op
 • ...... maar de site is nog niet live, trouwens alle officiële persberichten op http://www.finlog.nl en
  op http://kredietcrisis.eigenstart.nl/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.