Omniture koopt Offermatica

Omniture koopt Offermatica
, Upstream
@marcoderksen

Afgelopen week heeft Omniture, één van de grote spelers op het gebied van webanalytics, bekend gemaakt dat zij Offermatica heeft overgenomen voor een bedrag van 65 miljoen dollar. Offermatica is marktleider op het gebied van A/B testing en Multivariate testing. Eerder dit jaar kocht Omniture al behavioral targetingbedrijf Touch Clarity (via: Blinkz!).


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Omniture is goed bezig. Als ze alles goed weten te integreren krijg je echt Webintelligence 2.0 en hebben ze een product dat zodanig beter is dan Google Analytics dat je er met plezier voor betaald (omdat je het ook terugverdiend). Let wel: niet voor mkb-ers :-). Ben wel benieuwd wat de internet NMA hiervan vindt en welke stappen de concurrenten gaan zetten (wie koopt wie?)

  geplaatst op
 • Omniture is inderdaad hard aan de weg te timmeren. Belangrijk als ze de concurrentie voor willen blijven. Ook Visual Sciences zit niet stil en ook Google (website optimizer) is aan het experimenteren met mulitvariabele testing (adwords gerelateerd). Met de aankoop van Touchclarity (alleen voor een zeer selecte groep ondernemingen rendabel) en Offermatica hebben ze wel een redelijke voorsprong op het gebied van (multi) variabele testing op de markt verkregen. Wie volgt? En zijn er nog meer pakketten die dit aanbieden als aanvulling op haar statistieken?

  geplaatst op
 • Internet NMA?

  Ik hoop niet dat zoiets snel nodig zal zijn.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.