Ford op zoek naar de internet savvy vrouw

22 augustus 2007, 09:15

Ter promotie van de Ford Fiesta Cool met airco, heeft Ford België een campagne gelanceerd gericht op de jonge, internet savvy vrouw die zich graag laten verwennen en verzorgen. Via een online game, ontwikkeld door Ogilvy en The Parking Lot worden ze uitgedaagd de stoere Zweedse bink Kalle Hötson in zijn sauna zo hard te laten zweten dat hij wil afkoelen in de Fiesta Cool. Hoewel het geheel gebaseerd is op de bekende ‘Subservient chicken’ van Burger King uit 2004, is het niet een regelrechte kopie.

Soms worden de opdrachten mopperend door Kalle uitgevoerd maar vaak vraagt hij ook om hulp. Je zult dan zelf een opdracht moeten uitvoeren al dan niet onder tijdsdruk, die je eindscore bemoeilijken.

Wie er in slaagt Kalle Hötson het snelst op zijn kookpunt te krijgen, verdient een weekendje Beauty & Welness en mag zich daarvoor verplaatsen met een gloednieuwe Fiesta Cool.

Terwijl de heren (?) het spel al aan het ontleden zijn, ben ik wel benieuwd wat de vrouwelijke lezers van Marketingfacts vinden van de hele campagne!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

7 Reacties

  evroekel

  Tip voor de dames:

  striptease

  basic instinct

  😉


  22 augustus 2007 om 10:33
  Annet

  Ik vind vooral “val dood” erg leuk!

  @Erik

  Heb je er rekening mee gehouden dat er misschien homosexuele MF lezers bestaan? maaruh, hij is cute 😉


  22 augustus 2007 om 10:50
  evroekel

  @Annet: aan dat laatste heb ik zeker gedacht, maar nadat artikel al live stond, dus neem ‘heren’ en ‘vrouwen’ even niet al te letterlijk in mijn artikel. Overigens heb ik een homosexuele vriend al erg blij gemaakt vanochtend, zeker toen ik hem paar commando’s mailde 😉


  22 augustus 2007 om 11:00
  Jeroen

  handstand al geprobeerd?


  23 augustus 2007 om 10:48
  Mark

  Kalender

  chinees

  acteur

  iets anders gevonden??


  27 augustus 2007 om 07:10
  poezeke

  scheren kammen bril handdoek buik >>> GSM = ZEKER DOEN !!!


  29 augustus 2007 om 14:31
  poezeke

  probeer kloten is hahahahhhahahahhaahah


  29 augustus 2007 om 14:51

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!