Vista heeft in Nederland een Marktaandeel van 3,31%

Vista heeft in Nederland een Marktaandeel van 3,31%

OneStat kwam onlangs met een persbericht over de marktaandelen van de diverse operating systems. OneStat heeft hun tellers geplaatst bij klanten over de hele wereld. Hierdoor hebben ze een goed zicht op het gebruik van zaken als operating systems. Dit is al het vijfde vergelijkbare persbericht van OneStat dit jaar. Eerder kwamen ze met mooie inzichten over het gebruik van browsers, schermresoluties en aantal zoekwoorden in zoekmachinetrefwoorden. Ik ben nu al benieuwd waar het volgende persbericht over zal gaan. Het volledige overzicht van alle persberichten is te vinden in de press box van OneStat

Onderstaande tabel toont de marktaandelen van de meest gebruikte operating systems:

Uitgesplitst naar verschillende typen systemen is de verdeling als volgt:


Het onderzoek is gebaseerd op een steekproef van 2 miljoen bezoekers uit 100 landen, verdeeld in 20.000 bezoekers per land. Op zich is dit natuurlijk een vreemde methode om uitspraken te doen over de verdeling in de wereld. Nu heeft bijvoorbeeld Botswana hetzelfde gewicht als de Verenigde Staten.


Overigens is het ook interessant om te kijken of je eigen web analytics oplossing dezelfde uitkomsten biedt.
Zelf kom ik bij een steekproef van meer dan een miljoen bezoeken gedurende de afgelopen dagen tot de volgende verdeling:

De verschillen voor Vista zijn opmerkelijk groot. Ik ben benieuwd naar de periode waarover de OneStat metingen zijn genomen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Naast natuurlijk het land (zoals je als zei), maakt soort site volgens mij ook nog uit.

  Een site zoals Marketingfacts lijkt me een hoger percentage gebruikers van Vista te hebben, puur vanuit interesse voor deze ontwikkelingen (bijv de geïntegreerde Widgets).

  De vraag die je dan kunt stellen is: "welke site is gemiddeld genoeg voor een Nederlandse meting?"

  geplaatst op
 • Voor XP kom ik bij ons op de website zelfs op 6,8% (periode 1juni tot gisteren).....
  Voor de eerste 6mnd is dit 3,1%

  Kortom ik gok dat dit wat verouderde cijfers zijn en er eind dit jaar een persbericht komt met als titel "Aandeel vista 2x zo hoog 2de helft van 2007" :)

  geplaatst op
 • ..ik neem aan dat dat over Vista Beta gaat? :P

  geplaatst op
 • Ik heb laatst een mediacenter aangeschaf en daar draait Windows XP Media Center Edition op.

  Met deze editie bezoek je in principe geen website, maar maak je gebruik van bepaalde services die wel op internet staan. Deze worden niet meegenomen in de statistieken.

  Nou verwacht ik niet dat er een groot aandeel uit zou komen, maar het is misschien wel een aardige toevoeging: deze marktaandelen worden gebaseerd op systemen die internetsites bezoeken of uberhaupt een internetverbinding hebben.

  geplaatst op
 • Een groot gedeelte van die 3,3 % is volgens mij ook niet eens vrijwillig overgestapt op Vista. Je kan tegenwoordig nergens meer een nieuwe pc of notebook kopen met een windows xp erop, overal wordt Vista door je strot gedouwd.

  geplaatst op
 • Wat een rare reactie SEO handleiding?
  XP werd je destijds ook gewoon door je strot geduwd. Hier moet iedereen juist blij mee zijn, want Vista is superieur aan XP op allerlei gebieden.
  Overigens valt het nog reuze mee, want zelfs bij dell kun je nog gewoon kiezen voor XP.

  Altijd grappig die Microsoft bashers.

  geplaatst op
 • @Pieter Bas Elskamp: Het % Windows Vista bezoekers ligt bij Marketingfacts inderdaad hoger, zo'n 6% over de afgelopen 3 maanden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.