Marketingfacts twittert

18 juli 2007, 15:34

Marketingfacts twittert

Marco gaat vreemd. Stond hij voorheen vroeg op om te bloggen en ging hij met de laatste reacties van die dag weer naar bed, tegenwoordig is hij verslingerd aan Twitter zo lazen we deze week ook al in De Pers. Ik moet je zeggen, sinds een paar weken ben ik zelf ook actief met Twitter en met een bericht zoals vandaag over Brood met muisjes bij Albert Heijn is het microbloggen een mooi middel om elkaar razendsnel op de hoogte te houden en vaak te informeren over zaken die later weer geblogd worden of in een reactie worden gezet. Eén ding blijf ik irritant vinden en dat is als je een bericht krijgt van iemand als antwoord op een vraag van zijn vriendje, maar je de vraag dus volstrekt gemist hebt omdat jij het “vriendje van het vriendje” weer net niet volgt. Volg je me nog? 😉

Voor alle twitteraars onder ons een klein nieuwtje, als je marketingtwit toevoegt aan je twitteraccount krijg je automatisch de titel en de url van de nieuwe artikelen op Marketingfacts.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

29 Reacties

  caroline777

  Ik moet toegeven, dat Twitter inderdaad erg verslavend is. Maar dat ik nog steeds heel erg vaak door communicatiecollega’s wordt aangekeken alsof ik een of andere “alien” ben als ik het over twitteren heb. Het is dus nog steeds allesbehalve gemeengoed.


  18 juli 2007 om 16:49
  media

  @Peter: die tinyurl is iets dat twitter automatisch doet als je een URL ingeeft. Heel irritant want de helft van de tijd werkt het niet. Misschien moet je eens gaan praten met die gasten. Kurl is prima alternatief!


  18 juli 2007 om 17:25
  Karlijntje

  Ben die RSS2Twitter aan het testen. Heb vorige week PvdA geclaimd voor de PvdA-leiden (tja, PvdA landelijk gaat echt niet op 2.0 over de komende 10 jaar), dus hoop dat de berichten daar binnen gaan komen.


  18 juli 2007 om 17:37
  Karel Kolb

  Erik, hoe los je dat op voor http://www.numpa.nl? Ook daar is Marco erg actief maar kunnen geen feeds worden toegevoegd.


  18 juli 2007 om 18:06
  evroekel

  @peter Bonjernoor: Zal er eens induiken en kijken of het script nu het al omzet in tinyurl of twitter.

  @Karel Kolb: Ik weet niet of je het zo bedoeld, maar ik heb ook geen feeds in twitter toegevoegd. Wel wordt er gebruikt gemaakt van een ingang die er wellicht bij Numpa niet is. Misschien goed als Numpa dit soort faciliteiten zelf aanbied?


  18 juli 2007 om 18:27
  media

  @Karel: haha, grapjas; ik gebruik alleen maar twitter (dat automatisch is gekoppeld aan jaiku).


  18 juli 2007 om 18:30
  Karel Kolb

  Erik, da´s een goeie. Ik weet dat Marco regelmatig met Eric B. over dit soort dingen spart, kan dit gelijk opgepakt worden.


  18 juli 2007 om 18:36
  media

  Hij blijft leuk die Karel 😉 Wanneer is die twitter van jullie nu eigenlijk klaar? Is die vergelijkbaar met twitter, jaiku of numpa?


  18 juli 2007 om 18:41
  Karel Kolb

  Dank je Marco. 🙂

  Wat wij momenteel ontwikkelen zou je nog het beste een besloten groepsblog kunnen noemen. Dus een dynamisch mededelingenbord voor je zwangerschapsyogaclub (!), studentenvereniging, whatever. Maar ook bedrijven, ik denk dan in 1e instantie aan uitgevers, kunnen een dialoog met hun lezers/gebruikers aangaan. Zoals het er nu naar uitziet wordt de dienst gratis, we proberen dan ons geld (terug) te verdienen met advertenties.

  Waar we erg blij mee zijn is onze launching partner (zoals ik ook al twitterde). Een grote uitgever in het publieke veld. As we speak maken we een planning, de bedoeling is meteen na de zomer live te gaan.

  Op je vraag of we klaar zijn: compagnon Willem en ik communiceren nu al hoofdzakelijk via onze testomgeving (hij werkt vanuit Leiden), en ik kan nu al zeggen dat dat net zo verslavend is als twitter!

  En om je eigenlijke vraag te beantwoorden: onze dienst heeft in elk geval features van twitter en numpa, jaiku hebben we niet bekeken so far.


  18 juli 2007 om 18:49
  evroekel

  @Karel Kolb: In dat geval nog wel wat input voor je wat ik mij afgelopen dagen bedacht:

  1. Maak het per account mogelijk een rss-feed op deze wijze te ‘broadcasten’ naar al je vriendjes.

  2. Bied per account de mogelijkheid de ontvangst van iedereen danwel van specifieke vriendjes van dit soort berichten uit te zetten.

  3. Bied per account de mogelijkheid om dergelijke berichten door te zetten naar mijn eigen vriendjes waarbij er rekening wordt gehouden dat iemand deze zaken niet dubbel ontvangt.

  @Christiaan van den Berge: succes! Heb ergens gelezen dat het vrij makkelijk op te zetten zou moeten zijn middels die plugin.


  19 juli 2007 om 01:52
  evroekel

  Hmm, dus eens kijken of we de marketingtwit nog ergens kunnen finetunen. Als de body van een posting na live gaan wordt aangepast, komt het opnieuw in de rss-feed en dus ook opnieuw in marketingtwit. Twitter zou dit moeten tegenhouden maar doet dit soms wel/niet.

  Ik snap niet waarom er nog steeds geen plugin voor Expression Engine is en het forum van EE op dit vlak volledige zwijgt, zijn er geen ontwikkelaars actief op Twitter? 😉


  19 juli 2007 om 01:57
  Karel Kolb

  @Erik dankjewel voor je input, we nemen dit zeker mee!


  19 juli 2007 om 02:47
  media

  Dat zijn inderdaad goede toevoegingen Erik!

  Vwb die marketingtwit, die wordt nu gestuurd door de RSS-feed. Eigenlijk zouden we moeten voorkomen dat er na aanpassingen in tekst een nieuwe RSS-feed wordt aangemaakt. Vroeger in pmachine was dat goed geregeld. Misschien ook eens kijken of dat ook mogelijk is in EE!


  19 juli 2007 om 03:39
  evroekel

  @Marco: Zolang titel en URL hetzelfde blijven kun je aanpassen wat je wilt maar levert het geen dubbele twit op volgens mij. Alleen moeten er niet bloggers twee identieke postings live gaan zetten 😉 Die wijken af qua URL en dus ging gisteren 2x hetzelfde bericht door twitter.


  19 juli 2007 om 03:43
  media

  Twitter is vanmorgen weer eens niet mee te werken. Het ging een tijd goed met de performance van Twitter maar vanmorgen is het weer een drama. Toch maar weer naar Jaiku?


  19 juli 2007 om 03:44
  media

  @Erik: nee dus, er wordt ook een nieuwe RSS-feed en twit aangemaakt als je niets aan de titel veranderd maar gewoon ergens in de tekst.


  19 juli 2007 om 03:45
  evroekel

  @Marco: I know, maar dat levert voor twitter (die dus alleen kijkt naar titel en url) een 100% dezelfde melding op en die wordt voor verzending door twitter er al uitgefilterd. Zij staan geen identieke berichten achterelkaar toe.

  Feitelijk maakt ook nu al ons systeem domweg elke x minuten een twitterbericht aan o.b.v. de laatste posting. Dat is dus ook vaak een 100% identiek twitterbericht als er niets nieuws, maar levert dankzij de controle aan de zijde van twitter geen probleem op.

  Helder?


  19 juli 2007 om 04:02
  media

  Ah, daar heb je inderdaad gelijk in!


  19 juli 2007 om 04:06
  nikao

  zijn er inmiddels al geen overkoepelende apps of sites die berichten naar zowel Twitter als naar Jaiku sturen?


  19 juli 2007 om 04:30
  nikao

  ik heb overigens vanochtend geen nieuwe tweets meer gezien van de marketingtwit..


  19 juli 2007 om 05:02
  media

  Volgens mij lag Twitter er vanmorgen even uit; wellicht is dat de reden!?


  19 juli 2007 om 05:03
  evroekel

  @Christian van den Berge/@Marco: firewall bleek dat getwitter niet zo’n goed idee te vinden, maar het is nu goed ingesteld. ’t is wachten op een nieuwe posting 🙂


  19 juli 2007 om 13:59
  nikao

  we zullen het meemaken! 🙂


  19 juli 2007 om 16:58
  evroekel

  Damn.. de marketingtwit weigert berichten te versturen. Ik krijg continu “disallowed key characters” maar er lijkt niets exotisch te zitten in de titels van vandaag?!

  Ook RSS2Twitter biedt tot nu toe weinig soelaas. Ruim een uur geleden de rss-feed ingevoerd, maar er komt nog niets langs twitter:-(


  26 juli 2007 om 18:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!