ReclameReview: bewegenmetreuma.nl

12 juli 2007, 07:07

Een man die voor levend standbeeld speelt, maar dan wel een heel beweeglijk standbeeld. Dat is wat we zien in de nieuwe commercial voor het Reumafonds. In de commercial wordt verwezen naar www.bewegenmetreuma.nl, een site die vertelt waarom het goed is voor reumapatiënten om in beweging te blijven.

Creatie: Michel van Duyvenbode

Regie: Ruud Satijn (Deem)

D.O.P.: Gabor Deak

Editor: Michael Horvers

Geluid: Studio de Keuken

Voor

Het verrassingselement. Je weet in eerste instantie niet waar je naar kijkt. De grap dringt pas tot je door in de laatste seconden. Het vervreemdende en verrassende van het concept is goed in beeld gebracht.

Tegen

Gaan reumapatiënten meer bewegen van deze commercial? Of zou het meer om awareness zodat de omgeving van reumapatiënten ze aanspoort om te bewegen? De bedoeling is me niet helemaal duidelijk.

Tips voor volgende week? Mail ze naar {encode=”ReclameReview@marketingfacts.nl” title=”ReclameReview@marketingfacts.nl”}.

David Brinks
Eigenaar bij Hardcopy

Freelance (SEO-)copywriter en mede-eigenaar van Radish Concepts. Blogt ook op Copytips.nl. Houdt van korte bio's.

Categorie
Tags

4 Reacties

  media

  Emotioneel filmpje maar ik ben lost als het gaat om de essentie van het filmpje. Wat willen ze hiermee nu precies bereiken?


  12 juli 2007 om 07:23
  mangold

  Grappig filmpje, maar eh…

  – Ik vind het ‘Tja, dat mag nou niet meer’ nogal negatief klinken.

  – Die bijbehorende website mist elke referentie naar dat filmpje.

  – De tagline ‘Sterk in beweging’ komt niet in het filmpje terug.


  12 juli 2007 om 07:30
  arjanintveld

  Voor veel mensen is stil staan moeilijk en pijnlijk, maar voor mensen met reuma is bewegen juist moeilijk en pijnlijk. Die standbeeldman heeft lang geoefend op het stilstaan, was daar trots op en heeft daar moeite voor gedaan. Stilstaan mag nu dus niet meer. Als je reuma hebt moet je bewegen, je spieren los en soepel houden. Campagne is dan tweeledig: bewustmaken van ‘Nederland’ van het feit dat bewegen met reuma moeilijk is en reumpatiënten aan het bewegen krijgen. Maar voor dat laatste moeten ze inderdaad eerst naar de site om de essentie te begrijpen.

  Suggestie voor volgende keer: Midlife crisis institute van Volkswagen Passat. Erg leuke campagne.


  12 juli 2007 om 08:18
  media

  @Arjan: en eenmaal op de site aangekomen is er geen enkele relatie meer met de commercial (zoals ook aangegeven door Carl). Oftewel, emotioneel verhaal maar ik als kijker kan daar verder niets mee als me het niet wordt uitgelegd.

  Ben benieuwd wat de makers van de commercial er zelf van vinden. Zijn die niet betrokken geweest bij de invulling van de (aktie)site? Heeft er in de briefing voor ofwel de commercial ofwel de site iets gestaan over het overall verhaal?


  12 juli 2007 om 08:47

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!