• Mobile
  wordt gesponsord door

Mobiele reporters worden Stem van Afrika

Mobiele reporters worden Stem van Afrika

Mobiele reporters worden Stem van AfrikaCommunicatienieuws meldt dat gisteren Voices of Africa is gestart, een project waarin reporters in Zuid-Afrika, Ghana, Mozambique en Kenia worden uitgerust met een geavanceerde mobiele telefoon. Zij doen verslag vanuit hun regio, door met hun mobiele telefoon nieuwsitems te fotograferen en filmen.

Internet en mobiele communicatie in Afrika ontwikkelen zich in een hoog tempo. Het vrijelijk, niet gecensureerd uitwisselen van meningen bevordert de onderlinge communicatie en daarmee het democratisch proces en kan daardoor in Afrika stevig bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van bestuur.

Stichting Africa Interactive Media, onder leiding van oud-Sanoma topman Pim de Wit, is de initiatiefnemer van dit project. De Stichting biedt met dit project getalenteerde Afrikanen de mogelijkheid een carrière op te bouwen in de mobiele journalistiek. Het doel is om uit te groeien naar tientallen journalisten per land in zoveel mogelijk Afrikaanse landen. Het project kan deels worden gefinancierd door het verkopen van reportages aan persbureaus, televisie en kranten. Daarnaast wordt het project Voice of Africa financieel ondersteund door de ASN Foundation en technisch ondersteund door Skoeps.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Mooi initiatief.

  Tijdens het Mobile Marketing Event werd inderdaad al gesproken over expansie van Skoeps naar afrika.

  Ben echter wel benieuwd wat de burgers uit de betrokken afrikaanse landen hiervan vinden? PR stunt of een structurele stap in de richting van vrijheid van meningsuiting.

  geplaatst op
 • @Raimo: dat gevoel bekroop mij ook een beetje. Aan de andere kant, het is een erg goed initiatief dat alle steun verdient. De initiatiefnemers mogen dan ook wel wat free publicity krijgen.

  Weet jij trouwens wat de penetratie (en de groei) is van mobiel in Afrika?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.