Viral Friday: Let’s come together

6 juli 2007, 11:57

Viral Friday is de wekelijkse rubriek op Marketingfacts in samenwerking met LaComunidad, waarin de beste virals van de afgelopen week worden belicht. Tips en ideeën kun je sturen naar {encode=”viralfriday@marketingfacts.nl” title=”viralfriday@marketingfacts.nl”}.

De nummer 1 positie in de Viral Friday Top 10 van deze week is voor EUTube: Let’s come together. Om burgers te informeren over het EU-beleid heeft de Europese Commissie sinds vorige week vrijdag een eigen kanaal op Youtube geopend, genaamd EUTube. Het filmpje “Film lovers will love this!” op EUTube, trok de meeste aandacht afgelopen week. Het Europese ‘seksfilmpje’, zoals diverse nieuwssites de betreffende video inmiddels betitelen, is bijna 3 miljoen keer bekeken.
Op plek 2, The Simpsons Movie. Er is momenteel een ware guerrilla marketing gaande rondom de nieuwe film van Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie Simpson, die eind juli in Amerika in première gaat. Zo is op YouTube een homevideo te vinden, waarop te zien is hoe vandalen het Vrijheidsbeeld van New York voorzien hebben van een grote donut.
Marco Tempest maakt de top 3 deze week compleet. De Zwitserse illusionist Marco Tempest, bekend geworden via YouTube (Virtual Magician), weet met zijn illusies op straat keer op keer iedereen te verbazen, incl. diverse internationale media. Dit keer met de iPhone.

Benieuwd naar de complete top 10 van deze week? Kijk dan snel verder! Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie reacties. Veel plezier. Note: In verband met vakantie (in Cannes) zal er volgende week géén Viral Friday verschijnen. De volgende editie is dus op 20 juli.

Meer

Paul van Veenendaal
Digital Marketeer bij NPB Media

All-round marketing professional met 20 jaar werkervaring bij o.a. NPB Media, Iris Amsterdam, Starcom, Ogilvy, GroupM, Onetomarket. Volg mij op http://www.twitter.com/yizmo

Categorie
Tags

1 Reactie

    related site

    A Useful A-To-Z On Fast Secrets In Ms Treatment Program


    19 mei 2014 om 13:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!