Eigen Messenger voor MySpace

Eigen Messenger voor MySpace

Eigen Messenger voor MySpace Online community MySpace heeft nu ook een eigen Messenger service: MySpaceIM (beta) (via: DC en TechZine). Deze versie vervangt de webmessenger, die al geruime tijd in gebruik was. MySpaceIM is al een jaar lang getest onder een select gezelschap van gebruikers. Erwin van Lun van het weblog Van Massamerk naar MensMerk zet deze ontwikkeling in een interessant daglicht:

‘Zo krijgen personal contact brands langzaam vorm. Personal contact brands faciliteren het onderling contact tussen mensen en dat onafhankelijk van welk scherm dan ook. Ze herkennen je direct, weten direct in welke dialogen je zit met welke vrienden, weten ook wie je goede vrienden zijn en wie niet. En brengen het contact op een hoger niveau. Dat begint met faciliteren op verschillende manieren. Eerst asynchroon via pagina’s, dan via Messenger, maar uiteindelijk hebben we ook live tekst, audio ‘bellen’ en videoverbindingen via personal contact brands. Dit is een stapje in die richting.’

Hierop aansluitend weet PCMweb te melden dat MySpace binnenkort ook met andere producten en diensten komt waarmee gebruikers zich ‘efficiënter kunnen uitdrukken’ en beter ‘hun sociale leven kunnen managen’. Op die manier wordt het netwerk steeds verder uitgebouwd. Klein nadeel: Mac gebruikers hebben pech, want MySpaceIM werkt niet op Firefox. Alleen op Internet Explorer.

Op Emerce is nog een artikel te vinden over sociale netwerksites die als startpunt fungeren voor nieuwe diensten. Op Facebook bijvoorbeeld zijn bijna 900 applicaties beschikbaar voor gebruikers. Van ‘Top Friends’ tot ‘ILike’, een muziekapplicatie.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Alweer een nieuwe messenger, wordt eens tijd dat ze allemaal compatibel worden. Maar daar zijn een aantal bedrijven zoals eBuddy en Nimbuzz volgens mij al goed mee op weg.

  @matthijs: de door jou gebruikte quote van medeblogger Erwin van Lun is al vaker (deels) gebruikt en kun je de komende jaren voor veel nieuwe toepassingen eveneens gebruiken. Het is waar wat hij zegt, maar ook weer erg algemeen.

  geplaatst op
 • @Ronald: Een tijdloze quote, dus. Dat betekent vast dat het een goede is.... Maar dank voor de tip!

  geplaatst op
 • @Ronald: wat bedoel je met algemeen? Het zou bedrijven als Hyves geweldig veel richting geven als ze zich zouden realiseren dat ze contact faciliteren tussen mensen. Nu verkopen ze muziek, plaatsen ze CV's etc etc. Als je weet dat je er bent om contact te faciliteren, mensen helpen bij het onderhouden van hun relaites, zijn er 1.000.0000 andere dingen die je eerst moet regelen.

  @Matthijs: je link is verkeerd. Er staat van Massamerk naar MensWerk (met een W, moet een M zijn). Kan je dat nog ff aanpassen? Tx!

  geplaatst op
 • @erwin: Matthijs koppelt `een quote` van jou specifiek aan deze post. Mijn reactie was dat deze quote algemeen geldt en niet specifiek voor t feit dat myspace een messenger krijgt.

  Dus idd ook geldig voor bv. een Hyves.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.