News Corp. verkent aandelenruil tussen MySpace en Yahoo!

News Corp. verkent aandelenruil tussen MySpace en Yahoo!

Het Amerikaanse mediaconcern News Corp. is in overleg met internetbedrijf Yahoo over de verkoop van social netwerksite MySpace. Althans, dat schrijft de Britse krant The Times dat eigendom is van News Corp. vandaag. In ruil hiervoor zou News Corp. een aandeel van 25 procent in Yahoo willen. Volgens The Times is het nog onduidelijk of Yahoo op het aanbod van News Corp. wil ingaan (met dank aan NU.nl).

News Corp. kocht MySpace in de zomer van 2005 voor 580 miljoen dollar. Een kwart aandeel in Yahoo vertegenwoordigt een marktwaarde van ongeveer 12,3 miljard dollar. MySpace is met ongeveer 110 miljoen geregistreerde gebruikers veruit het grootste online social netwerk van dit moment.


Geplaatst in

DelenEr zijn 15 reacties op dit artikel

 • lijkt me een mooie deal! ;)

  geplaatst op
 • Jeff Jarvis denk daar heel anders over ;-) En eigenlijk ben ik het grotendeels wel met hem eens...

  geplaatst op
 • Nu maar hopen dat geen hoax betreft!

  Ik bedoel, een dienst die ooit 580 miljoen kostte omruilen voor iets wat 12,3 miljard waard is lijkt mij enige scheve verhoudingen te vertonen!

  geplaatst op
 • Jeff Jarvis begint oud te worden ;-)

  Even zonder gekheid, ik denk zeker nu Terry Semel moet opstappen en mede-oprichter Jerry Yang weer het roer overneemt, dat Yahoo! heel snel doorpakt!

  geplaatst op
 • @Gerben: ik verwacht niet dat het om een hoax gaat gezien het feit dat het bericht afkomstig is uit The Times dat op haar beurt deel uitmaakt van Rupert Murdoch's News Corp.

  Vraag is nu ook: wie koopt Facebook?

  geplaatst op
 • Als ik jou was zou ik nog een keer naar je titel kijken Marco. Ten eerste is het niet zeker of Yahoo dit wel wil, en ten tweede ziet het er naar uit dat Rupert Murdoch de discussie over de aandelenruil heeft ingezet en niet Yahoo.

  geplaatst op
 • Goed punt Robert; alles op een rijtje zettend lijkt het er meer op dat het andersom is. Eens kijken of Yahoo! nog met een formele reactie naar buiten komt!

  geplaatst op
 • Heb in ieder geval de titel aangepast; Robert thx!

  geplaatst op
 • Yahoo moet wel gek zijn om hiermee akkoord te gaan. Ze kunnen er beter (nogmaals) met Facebook er proberen uit te komen, die lijken veel beter te passen bij Yahoo.

  geplaatst op
 • Volgens mij roep je dat al een tijdje marco maar zie weinig progressie. Nieuwe ad platvorm panama wordt ook niet goed ontvangen volgens mij.

  geplaatst op
 • @Frankvdk: klopt, vind ook dat ze niet echt opschieten en af en toe misstappen maken (denk aan Flickr-sensuur). Vooral het feit dat ze Europa laten liggen begrijp ik niet. Nog even en ze zijn een fan kwijt in Europa ;-)

  geplaatst op
 • Wat betreft flickr, ze mogen die site ook wel eens opengooien voor idereen ipv alleen met mensen met een yahoo id

  geplaatst op
 • Jerry Yang gaf deze week Yahoo's nieuwe visie:

  (...) A Yahoo! that executes with speed, clarity and discipline. A Yahoo! that increases its focus on differentiating its products and investing in creativity and innovation. A Yahoo! that better monetizes its audience. A Yahoo! whose great talent is galvanized to address its challenges. And a Yahoo! that is better focused on what’s important to its users, customers, and employees. (...)

  Ach, we zullen het wel zien of Yahoo! de Google-killer is die ik graag in ze zie.

  geplaatst op
 • Post van Scoble over yahoo gister nog gelezen? vooral gedeelte over geeks vond ik wel interessant

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.