Google’s CEO Eric Schmidt over oude en nieuwe media (video)

Google’s CEO Eric Schmidt over oude en nieuwe media (video)

Robert Scoble verwijst op zijn weblog naar een interessant videoverslag van een gesprek tussen Eric Schmidt, CEO Google, en Pat Mitchell, President en CEO van Paley Center for Media (voorheen Museum of Television & Radio) afgelopen week tijdens het World Economic Forum in Mountain View, CA. Schmidt sprak over een aantal issues zoals de aanklacht van Viacom, de recente discussie over de bewaartermijn van cookies en privacy-issues. Aanrader!


Geplaatst in

DelenEr zijn 8 reacties op dit artikel

 • Over privacy-issues gesproken, uit een recent onderzoek van Privacy International blijkt dat Google's privacy-aanpak het laagste scoort onder de meest bezochte internetdomeinen.

  geplaatst op
 • Ja, dat onderzoek is overigens helemaal onderuit gehaald, want Google is de enige die aangeeft de data te vernietigen, terwijl de BBC amper een privacy verklaring heeft en Live en Yahoo de data helemaal niet vernietigen of aangeven wat ze ermee doen. Hier staan twee interessante stukken, welke ik overigens wel op MF verwacht had:
  http://www.mattcutts.com/blog/google-responds-to-eu-working-party-letter/
  http://searchengineland.com/070612-041042.php

  en 3 rants in 'the Daily Searchcast' die zeker de moeite waard zijn.

  geplaatst op
 • Dank voor de aanvulling Roy!

  Afgelopen week erg druk geweest waardoor ik deze discussie heb gemist. Maar ik was niet de enige; ook de andere search-bloggers hebben het blijkbaar gemist.

  geplaatst op
 • Iemand Eric's iPhone al gespot in de video? Na ongeveer 21 min. laat hij zijn iPhone zien.

  geplaatst op
 • Goed interview !

  Leuk dat Schmidt mobiel internet als speerpunt nummer 1 weer noemt voor Google.

  Geinteresseerden kunnen zich aanmelden als member voor de maandelijkse (gratis) netwerkborrels van Mobile Monday Amsterdam:
  http://businessnetwork.meetup.com/279/

  geplaatst op
 • Een goede aanvulling op bovenstaande videopresentatie zijn de presentaties tijdens één van de thema's tijdens Google's Zeitgeist Europe 2007 eind vorige maand: 'Let me entertain me'.

  Onder leiding van futurist Patrick Dixon spraken Mark Thompson (BBC), Mathias Doepfner (Axel Springer), Peter Bazalgette (Endemol), Chad Hurley (YouTube) en Eric Schmidt (Google) over de toekomst van het medialandschap.

  geplaatst op
 • Ongeveer een jaar geleden haalde ik uit een interview met Eric Schmidt ook een andere boodschap dan de gemiddelde media en zette het in een ANP persbericht kopie ANP persbericht augustus 2006. Dit was nog voor de grote reeks overnames van o.a. Youtube.

  Al waren er toen nog te weinig aanwijzingen van dit masterplan, kun je er nu niet meer omheen. Google wil world media domination en het gaat ze nog lukken ook. Wat kan er in een jaar veel gebeuren.

  Dit interview is een mooie opvolger daarop. Als je goed luistert, kom je er ook achter wat hun volgende stap gaat zijn.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.