Nederlands internetgebruik hoogste van Europa

Nederlands internetgebruik hoogste van Europa

Van de Nederlanders van vijftien jaar of ouder maakt 83 procent tenminste eens per maand gebruik van internet. Dat is veruit het hoogste percentage in Europa. Ook de Scandinavische landen scoren met percentages tussen 65 en 70 procent veel hoger dan het Europese gemiddelde van 40 procent. Ook het aantal dagen dat Nederlanders internet gebruiken, ligt behoorlijk hoog: gemiddeld zijn we 19,5 dag per maand actief op het web. Alleen de Britten zijn met 21 dagen per maand vaker online. Dat blijkt uit cijfers van Comscore.

Vorige maand bleek volgens een Duits onderzoek dat er wereldwijd 1,25 miljard internetgebruikers zijn. Volgens Internet World Stats ligt dit aantal op 1,1 miljard internetgebruikers. Een wereldwijde internetpenetratie van ongeveer 17 procent.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.