Heleen van Oord en Raymond Spanjar winnaars Adwards 2007

31 mei 2007, 21:05

Aankondiging Adwards 2007 in Bloemendaal aan Zee

Vanavond zijn in Bloemendaal aan Zee de winnaars bekend gemaakt van de Adwards 2007. De adwards voor de online mediavrouw en online mediaman gingen dit jaar naar resp. Heleen van Oord (DQ&A) en Raymond Spanjar (Hyves). De vakjury koos voor van Oord en Spanjar nadat ruim 3.000 publieks-stemmen 10 finalisten hadden aangewezen. Van Oord en Spanjar ontvingen een vergulde champagne-sabel met gravure.

Stephan Fellinger, Raymond Spanjar en Leon Bouwman

De jury over Raymond Spanjar:

‘2007 is het jaar van de ’baldadige’ winnaar, Raymond Spanjar. Eén van de oprichters van Hyves, een Nederlands social network, een goed voorbeeld van de social media trend binnen de online wereld. Eén die zich uitermate snel geprofileerd heeft binnen de gehele samenleving. Met Hyves challenged Raymond grote uitgeverijen en televisiestations. De politiek, dagbladen als FD, NRC, ze zijn allemaal op Hyves te vinden of integreren het in hun communicatieplan. Raymond is de man op de voorgrond, het boegbeeld van Hyves, maar uiteraard is hij onderdeel van een team. De jury prijst hem om zijn ondernemerschap. En kijkt uit naar de komende jaren Raymond Spanjar. Dit jaar ook genomineerd voor Marketeer van het jaar. Met recht de Online media man van 2007.’

Van Oord en Spanjar ontvingen een vergulde champagnesabel met gravure

De jury over Heleen van Oord:

‘We kunnen zeggen dat de online media vrouw van het jaar een apart tintje heeft. Heleen van Oord prijzen wij mede om ‘haar oeuvre’. Zij is een initiatiefrijke online onderneemster. Heleen van Oord is medeoprichtster van DQ&A dat in 2001 startte. Heleen is een aantal jaar bestuurslid van IPAN geweest en is initiatiefnemer van de online-entrepreneurs. Ook heeft zij samen met een aantal anderen Peak Capital opgericht, waar startende internet ondernemers een kans gegeven wordt. Ook spreekt zij af en toe op internationale congressen en heeft zij haar ervaringen en expertise gedeeld met studenten, o.a. bij de Universiteit Leiden. Met recht de Online media vrouw van 2007.’

De Adwards zijn de awards voor online mediaman en online mediavrouw van het jaar. AdLINK Media nam in 2006 het eerste initiatief samen met Urbanology, die het concept bedacht. Het doel: een award introduceren die uitgroeit tot een onafhankelijke, gewichtige online media award. In 2006 wonnen Stephan Fellinger (o.a.oprichter Spin Awards) en Annemiek Verhagen (Tapps). Het initiatief voor de Adwards lag dit jaar bij IPAN, IAB en Marketingfacts.

Heleen en Raymond, nogmaals van harte gefeliciteerd!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

21 Reacties

  media

  Feestje na afloop van de adwards-uitrijking was overigens ook meer dan de moeite waard. Feestjes organiseren kunnen ze wel bij adlink!


  31 mei 2007 om 21:35
  Platform Signalering Onjuist Spatiegebruik

  Van harte gefeliciteerd. Maar dan wel met de verkiezing tot onlinemediaman en onlinemediavrouw, dan wel online-mediaman en online-mediavrouw, respectievelijk. En aan de jury: het is uiteraard ‘internetondernemers’. Verder niets dan lof! Moge Hyves leiden tot veel meer internetcommunicatie door socialenetwerkleden, bij voorkeur op een wijze waarbij samenstellingen aan elkaar worden geschreven.


  31 mei 2007 om 21:39
  media

  Jeetje, hebben ze daar nu zelfs een platform voor opgericht? 😉


  31 mei 2007 om 21:41
  Mark de Kock

  Van de dame die vorig jaar won, Annemiek Verhagen. Aparte uitstraling.


  1 juni 2007 om 03:59
  media

  Jeetje, in één keer goed. Kijk je altijd naar schoenen Mark?


  1 juni 2007 om 04:23
  Mark de Kock

  Ik let op veel meer details maar deze schoenen waren moeilijk te missen.

  Zag jou trouwens verder vooraan zitten dan ik stond om vooral maar geen detail te missen 🙂


  1 juni 2007 om 04:39
  koningwoning

  Shit…. feestje gemist!

  Bij een mediabureau zitten heeft toch wel z’n voordelen

  ‘k kan wel janken ;-(


  1 juni 2007 om 05:46
  Raymond Spanjar

  ja was top feestje! Ideaal zo’n sabel ook, ik ga ‘m nog vaker dragen dan stephan! 🙂


  1 juni 2007 om 08:26
  Danielle Jansen

  Nog een verlate felicitatie van mij aan de winnaars! Wat was het een prachtig weer om in Vroeger van de zon te genieten. En beide winnaars sloegen die kurk heel vakkundig van de fles af!


  1 juni 2007 om 09:10
  Mark de Kock

  @Koningwoning: ik was als adverteerder en mede-genomineerde ook aanwezig. Het kan dus ook als je een andere rol hebt 🙂


  1 juni 2007 om 09:14
  arno

  Koning woning…je was meer dan welkom geweest. Je staat vast op de lijst voor volgend jaar!


  1 juni 2007 om 09:40
  Remco Bos

  Felicitaties voor beide winnaars! En oh, oh, oh…..wat jammer dat ik dit feestje aan me voorbij heb moeten laten gaan. Spijt!

  @ Raymond, als jij met die sabel de stad in gaat….dan ga je maar in je eentje 😉


  1 juni 2007 om 10:01
  Leon

  Fijn dat er een platform voor signalering van onjuist spatiegebruik is. De Engelse ziekte, noemen wij dat bij ons thuis. Zelfs het NOS Journaal doet er tegenwoordig vrolijk aan mee. Zij weten samenstellingen waarin nota bene een tussen-s is geplaatst toch los te schrijven. Een paar voorbeelden: overgangs situatie, directeurs functie… Oei oei…


  1 juni 2007 om 12:36
  Raymond Spanjar

  remco weet je wel hoe handig dat is voor de champagne? Denk dat jij een gecertificeerd sabreur uitstekend kan gebruiken in de stad… 🙂


  1 juni 2007 om 12:51
  Mark de Kock

  Ben er bij,tenminste, Raymond ik zie je opmerking als uitnodiging aangezien ik niet minder dan een half uur na jou ben bevorderd tot sabreur chevalier.


  2 juni 2007 om 00:02
  Marcel Udo

  Beste Raymond en Heleen,

  Gefeliciteerd en twee terechte winnaars !

  Ik spreek jullie vast binnenkort en proosten we nog even op jullie overwinning.

  @ De jury en de stemmers, hartelijk bedankt voor de nominatie en de vele stemmen.

  Helaas heb ook ik het naar verluid zeer geslaagde feestje moeten missen, vanwege een (ook niet onprettig) vakantieverblijf in Frankrijk.

  Volgend jaar probeer ik weer bij het feest te zijn (als het natuurlijk mag van Arno ;-))


  2 juni 2007 om 11:57
  Raymond Spanjar

  natuurlijk ben je van harte welkom markies, al moet ik zeggen dat mijn ridderschap zijn glans verloor toen ik zag dat na heleen en mij alle mooie vrouwen geridderd werden…:-)


  3 juni 2007 om 15:25
  Mark de Kock

  En ik met die mooie vrouwen in haar cabrio(Lianne) wegreed richting Utrecht 🙂

  Morgen op Mobilemonday?


  3 juni 2007 om 15:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!