• Mobile
  wordt gesponsord door

The Next Web Documentary

The Next Web Documentary

Vrijdag 1 juni vindt voor de tweede keer het congres The Next Web plaats in Amsterdam. Achter de schermen zijn Patrick de Laive, Boris Veldhuijzen van Zanten en Arjen Schat al geruime tijd bezig om er opnieuw een groots event van te maken. Om er alvast in te komen geven influencers als Tim O’Reilly (O’Reilly Media), Steve Rubel (Edelman, Micropersuasion.com), Matt Mullenweg (WordPress), Marten Mickos (MySQL) en Jay Adelson (Digg.com) hun visie op hoe the next web er uit gaat zien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 13 reacties op dit artikel

 • ik zal er bijzijn, helaas niet in de Start-Up Arena maar ben erg benieuwd welk nieuws de vooraanstaande ondernemers uit de VS ons te vertellen hebben!

  geplaatst op
 • Startups die wel een plaatsje hebben in de Startup Arena:
  http://www.tractis.com/
  http://www.bliin.com/
  http://www.wixi.com/
  http://www.zooof.com/
  http://www.mailemotion.tv/
  http://www.wakoopa.com/
  http://www.quintura.com/
  http://www.fleck.com/
  http://www.tipit.to/
  http://www.heeii.com/
  http://www.putplace.com/
  http://www.zyb.com/
  http://www.swoot.com/
  http://www.mobiluck.com/
  http://www.twones.com/
  http://www.respectance.com/
  http://www.widsets.com/
  http://www.cvwarehouse.com/
  http://www.mobiya.com/

  Heb ze net allemaal even snel bekeken; vooralsnog heb ik geen uitgesproken favoriet. Aardig om te zien dat er veel mobiele applicaties tussen zitten. Als je kijkt naar mogelijke businessmodellen dan denk ik dat Zyb en CVWarehouse de meeste kansen hebben. Bliin blijft een leuke applicatie met mogelijkheden. Fleck moet ik nog eens opnieuw bekijken; ik heb destijds de eerste beta getest en was toen nog niet echt onder de indruk van wat ik er nu mee kon. Wellicht is dat inmiddels veranderd.

  Iemand al tijd gehad om deze potentiele web 2.0 killerapps te bekijken?

  geplaatst op
 • Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Fleck.com de massa aanspreekt. Zoveel publiciteit en dan wordt het nog nauwelijks gebruikt. Dat is eenvoudig af te leiden aan "A small collection of recently Flecked pages (By registered user with public flecks) "

  Ik ken ook verder niemand die het gebruikt. Het is vooral oprichter patrick die Fleckt. Bookmarking en annoteren lijkt ook een beetje een gepasseerd station. Ik zie niet hoe dit "paradigm shifting and user experience enhancing technology" is eerlijk gezegd. Ik raak altijd erg geinspireerd door het zakelijk succes van anderen, zeker Nederlanders maar sorry, dit is het volgens mij gewoon niet.

  geplaatst op
 • @Tom: heb jij zelf Fleck ook al gebruikt? Mijn ervaring is dat je applicaties ook echt zelf een tijdje moet gebruiken om er een goed oordeel over te kunnen geven. Ik heb het nog te weinig gebruikt om daar iets zinnigs over te zeggen. Ga er dan zeker ook nog eens mee aan de slag.

  Ik houd me overigens aanbevolen voor tips van web 2.0 applicaties die ik eens moet proberen!

  geplaatst op
 • Jazeker, maar heel even. Punt is gewoon dat het doel van de applicatie, het annoteren van websites, me eenvoudigweg niet aanspreekt. Ik zie het grote voordeel tov het doorsturen van een link of commenten onder een artikel ook niet. En als dat het doel niet is, dan ontgaat me het nut helemaal eerlijk gezegd. Maar wellicht zit ik er naast. Per slot van rekening zag ik twitter ook niet aankomen. De oprichters wens ik even goed veel succes.

  geplaatst op
 • @Tom: misschien is het tijd om de jongens van Fleck eens te interviewen. Zal eens kijken of ik daar vrijdag aan toekom en of ze daar op die dag uberhaupt ook tijd voor hebben.

  geplaatst op
 • Goed idee Marco. Ik ben echt benieuwd wat ze zelf zeggen over de manier waarop Fleck zich ontwikkelt. Kan me niet voorstellen dat dit gaat zoals verwacht.

  geplaatst op
 • Hallo allemaal, Fleck gaat, onjder de radar, gewoon lekker door. Binnenkort meer nieuws. Interview lijkt me hartstikke leuk maar dan liever de week na de conferentie! ;-)

  geplaatst op
 • Prima Boris, doen we een keer na het congres vrijdag!

  geplaatst op
 • Leuk idee om die lijst te publiceren, Marco. Ik heb ze met veel plezier allemaal eens bekeken. Mij valt meteen op hoe de namen van die startups op elkaar lijken: Bliin, Zooof, Wakoopa, Heeii. Vroeger associeerde ik dat soort termen met die arme legionnairs die door Obelix in elkaar werden gemept.
  In dat kader voorspel ik binnenkort een succesvolle IPO van VLADABABOEM, waarvan CEO Ozewiezewozewiezewallakristallix pervers binnenloopt.
  Dat brengt mij op het volgende opmerkelijke: je ziet meteen welke start-up is ontstaan met het plan veel geld te verdienen, en welke daadwerkelijk toegevoegde waarde wil bieden. Oftewel: Old Web vs Next Web.

  Heeii is veruit mijn favoriet. Ik dacht meteen: ja natuurlijk!

  geplaatst op
 • Hahaha ik hoor zojuist Martin Gaus op de radio de term Web 2.0 uitspreken. Hij heeft een community gemaakt rondom dieren.

  geplaatst op
 • (off the record) Hij zat toch in de swingers 2.0? ;-)

  site ligt nu al plat?

  geplaatst op
 • Voor mensen die er helaas nit bij kunnen zijn, wij zullen een live blog verslag bijhouden. Of mail mij even zodat we je een live Skype-feed kunnen geven.

  Hier is de live-blog

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.