Discover(y) 2057 via Veoh

Discover(y) 2057 via Veoh

Wilde ik al een tijdje posten voor de innovatie en Discovery liefhebber zoals mijzelf; Discovery`s nieuwe mini-serie met Michio Kaku over de wereld in “2057”, bekeken vanuit: The City, The Body en The World.

Wilde maar al te graag de DVD bij Discovery bestellen, want de serie werd begin dit jaar in de states gelanceerd en zou zo tegen mei op dvd te verkrijgen zijn, maar ze bleken alleen “internationaal” naar Canada, Engeland en Ierland te shippen, blijkbaar nog niet van de digitale ®evolutie gehoord , want na een paar minuutjes goed zoeken, kwam ik de hele serie (in scherpe kwaliteit en ook gewoon te downloaden) op Veoh tegen.

2057: The Body

 

2057: The World


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Ik dacht om het even snel te bekijken, maar hier moet je echt even voor gaan zitten!

  geplaatst op
 • @Marco: Haha :-) Ja is gewoon de hele serie, ieder episode is zo`n 40 min.
  Als je de Veoh player download, dan kun je deze in hele mooie kwaliteit (in full picture) op je pc bekijken of anders gewoon downloaden (want dat kan ook gewoon bij ze) en voor een rustige middag bewaren.

  geplaatst op
 • Heel vermakelijk, hoor. Maar tjeeezus, wat een onzin. Deze serie heeft een nog lager waarschijnlijkheids-gehalte dan The Matrix en Minority Report tesamen...

  geplaatst op
 • Heerlijk, toekomstvoorspellingen! Kijk ook eens naar het prachtige weblog Paleo Future over toekomstvoorspellingen uit het verleden.

  geplaatst op
 • @Carl: Tis inderdaad soms wel een beetje te “Amerikaans”, maar de Universiteit van Utrecht komt er ook bv in voor (The World) met een nieuwe conversie methodiek voor zonne-energie in het kader van suistainbale brandstoffen.

  geplaatst op
 • @ het is wel een film om echt even voor te gaan zitten. Maar als mogelijke toekomstige ontwikkelingen je interesseren dan moet je de docu zeker zien. Trouwens een paar weken geleden is er al over deze films gepost op onder andere Extendlimits (http://www.extendlimits.nl/index.php/2007/05/01/de-stad-in-het-jaar-2057/) en Discovery heeft er een website over (http://dsc.discovery.com/convergence/2057/2057.html).

  Het valt mij trouwens erg op dat Discovery erg actief is in het maken van toekomstbeelden. Kijk ook maar eens naar hun visie op 2025. Iets dichterbij :-)
  Deel 1: http://www.extendlimits.nl/index.php/2007/05/15/het-jaar-2025-de-visie-van-discovery-channel-op-de-toekomst/
  Deel 2. http://www.extendlimits.nl/index.php/2007/05/15/het-jaar-2025-discovery-channel-visie-op-de-toekomst-deel-ii/

  Deel 3, 4, 5 zijn ook te vinden op Extendlimits.

  geplaatst op
 • @Jason: Er zitten hier en daar inderdaad wel wat 'echte' dingen in, maar het merendeel is volstrekte nonsens.

  Die holografische dolfijntjes zijn bijvoorbeeld... Voor projectie is altijd een medium nodig. Dit medium kan een rookgordijn zijn, een filmpje waterdruppels of een wolk sterk geïoniseerde lucht. Maar in een onaangepaste aarde-atmosfeer iets leuks projecteren? Absoluut onmogelijk.

  En daarnaast is het natuurlijk volstrekt debiel om te verwachten dat je een complete stad met één simpel virusje zou kunnen platgooien. Oké, op dit moment werken de meeste mensen nog steeds op een Windows PC, en zijn daardoor heel gevoelig voor vandalistische software. Maar over niet al te lange tijd hebben we zóveel verschillende gadgets en operating systems in onze huizen, auto's en broekzakken, dat een virusje nooit meer al die apparaten tegelijkertijd kan infecteren.

  geplaatst op
 • Misschien een aardig thema voor een discussiemiddag (of avond) van de digitale trendwatchers hier op marketingfacts? Wie heeft zin om dit op te pakken en te organiseren? Ik wil wel mee doen!

  geplaatst op
 • Ik denk dat we niet de fout mogen maken dat als we naar de toekomst kijken we te snel zeggen dat ontwikkelingen niet zullen plaatsvinden of onmogelijk zijn. Wie had bijvoorbeeld ooit gedacht dat een dienst als SMS zo'n succes zou worden of denk aan uitspraken als....

  Flying machines heavier than air are impossible
  In the future computers will only weigh 1.5 tons
  We’re not enthusiastic about the music of the Beatles and the guitar will soon be forgotten
  There is no reason why people should want a computer at home

  Al met al zijn er ook mensen zat die onderschatten wat er allemaal kan gebeuren in bijvoorbeeld 10 jaar. Bij Discovery hebben ze de termijn nog opgerekt naar 2057 en dan is de wereld in mijn ogen onherkenbaar anders.

  geplaatst op
 • @Carl, heb het idee dat je de zaken een beetje te letterlijk opneemt..

  geplaatst op
 • http://www.youtube.com/watch?v=WmWi3g4RWvI

  You never know, till you try :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.