• Mobile
    wordt gesponsord door

Powerpoint presentatie humor

Powerpoint presentatie humor

Ongeveer een maand geleden werd ik door John Kivit (Multiscope) via Twitter gewezen op een interessante studie van een Australische onderzoeker: "Waarom zijn Powerpoint presentaties saai?". Uit het onderzoek van John Sweller blijkt dat ons brein niet in staat is signalen van twee bronnen: een spreker én plaatjes tegelijk te verwerken. Gevolg: we vallen in slaap. 'Death by powerpoint', wordt er in Engeland dan ook gezegd. Meestal is de tekst op het scherm van de PowerPoint presentatie hetzelfde als wat de spreker zegt. En twee keer saai betekent dat we wegzakken. Edward Tufte, een onderzoeker aan de Yale University en professor emeritus bevestigt dit in zijn Essay: The Cognitive Style of Powerpoint.

Comedian Don McMillan (MySpace) laat in de bovenstaande video "Life after death by Powerpoint" op humoristische wijze zien wanneer een powerpoint presentatie níet werkt. Herkenbaar? Bekijk ook "Users guide to Life" van Don McMillan. Op Presentationzen kun je nog meer hilarische Powerpoint presentatie video's vinden. Leerprocessen.blogspot.com geeft een aantal handige presentatie do's en dont's.

Bronnen: Telegraaf, InformationWeek, information aesthetics


Geplaatst in

DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.