Amsterdam 3D op Google Earth

Amsterdam 3D op Google Earth

Second Life Amsterdam is onlangs verkocht aan projectontwikkelaar Nedstede voor 50.000 dollar. In afwachting op de reconstructie kunnen we onze virtuele wandeling binnenkort voortzetten in een ander Amsterdam, namelijk 3D op Google Earth. 170.000 huizen worden nagebouwd. Amsterdammers kunnen in de toekomst hun eigen huis downloaden en de afbeelding ervan bewerken. Tien gezichtsbepalende gebouwen worden tot in detail nagebouwd. Hier alvast een voorproefje!DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

 • Er gaan toch geruchten dat Google Earth tot een SL achtige omgeving wil maken?

  geplaatst op
 • @VickUp
  Kijk eens naar GeoGlobe Google Earth IN Second Life ;-) ik vraag me ook af waar dit allemaal naar toe gaat leiden. Kan iemand een voorschot nemen?

  geplaatst op
 • Ziet er erg strak uit en ik kan me inderdaad voorstellen dat er een soort van open API komt waarmee iedereen eigen producties kan plaatsen in Google Earth. Ik zie het al helemaal voor me. Bouwontwikkelaars, architecten, etc. komen allemaal met een eigen omgeving. Prachtig!

  geplaatst op
 • Ziet er goed uit. Zullen m'n kids leuk vinden, vooral Centraal Station (jammer dat je er nog geen treinen ziet rijden ;-)).

  geplaatst op
 • Ik vind het er ook prachtig uitzien, het biedt oneindig veel mogelijkheden voor architectuur, urban culture, event(marketing), adventure games, noem maar op ...

  geplaatst op
 • Ik hoorde vanochtend dat dit er aan zat te komen. Als inwoner van de stad een absolute must. Top! We lagen sowieso een beetje (erg) achter. Onscherpe foto's van de binnenstad waar ik woon, enigszins old-school voor een land dat digitaal toch best voorop loopt.

  Als ze een beetje opschieten kan ik nog even goed bekijken op welk nieuwbouwproject ik me ga inschrijven, welke verdieping/appartement op basis van de stand van de zon gedurende de dag, etc.

  Bijna Hemelvaart....;-)

  geplaatst op
 • @Marco die open API voor Google Earth is er in principe al, dmv KML files kan je heel eenvoudig je eigen lagen toevoegen. Alleen worden de gebouwen van Amsterdam als ik het goed begrepen heb nu als standaard laag toegevoegd in Earth.

  geplaatst op
 • @Gerard: ik bedoel de mogelijk om zelf 3D-objecten toe te voegen aan Google Earth maar ik begrijp dat die er al is? Prachtig!

  geplaatst op
 • @Marco: jep, je kan vanuit Sketchup je eigen 3d modellen in Google Maps plaatsen. Je kan ze daarna ook delen met anderen en de beste modellen worden door Google beoordeeld en opgenomen in Google Earth. De overige modellen moet je zelf downloaden.

  geplaatst op
 • Dit is iets waar we jaren op gewacht hebben. En toch als het gebeurt is het weer zo een shock! Zo mooi.

  Maar het kan veel verder nu al. Dit is bulk 3D en ook basic ontsluiting van de informatie die eraan gekoppeld kleeft.

  Bij GeoGames nemen we het hele reis verder: naar serious games. Informatieve 3D simulatie van gebouwen. Bruikbare gebouwen waaraan veel informatie gekleefd wordt, op de unieke locatie.

  Space is the limit. http://takeoff.geo-games.eu

  Jerome

  http://www.geo-games.eu

  geplaatst op
 • Ik zie nu al diverse commerciele mogelijkheden, voor makelaars, projectontwikkelaars, maar ook voor consumenten die op zoek zijn naar een mooi stekkie in Amsterdam...

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.