Nieuwe media, oude reclamemiddelen?

Nieuwe media, oude reclamemiddelen?

Erwin Boogert schets vandaag op De Nieuwe Reporter een overzicht van de advertentiemodellen op weblogs. Hij verwijst daarbij naar internationale successen zoals Darren Rowse die claimt tonnen per jaar te verdienen met zijn specialistische blogs en het daarbij overkoepelende Problogger.net. Vervolgens gaat hij in op de Nederlandse situatie waarbij hij zich helaas beperkt tot de traditionele banners en buttons. De titel ‘nieuwe media, oude reclamemiddelen’ past dan ook prima bij zijn artikel maar schetst slechts de helft van de dagelijkse praktijk. Juist binnen online communities zoals weblogs zie je een verschuiving van spot naar non-spot advertising.

Waarom zijn traditionele uitgevers en journalisten daar toch zo blind voor?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ooit van payola gehoord? Non-spot is al eeuwen oud, daar zijn traditionele media en journalisten helemaal niet blind voor.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.