Geen limiet meer aan mailopslag bij Yahoo

28 maart 2007, 06:54

Het zat er natuurlijk aan te komen en het wachten is op het moment dat Google en Microsoft haar datalimieten voor hun gratis mailservice laten vallen (via NU.nl):

(…) De ongeveer 250 miljoen gebruikers van Yahoo-mail kunnen vanaf mei ongelimiteerd foto’s, muziek en video’s opslaan. Het Amerikaanse internetconcern schrapt dan de huidige opslaglimiet van 1 gigabyte. (…)

Bij Google Gmail is het mogelijk om maximaal 2,8 gigabyte aan post te bewaren. Bij Hotmail van Microsoft is dat 2 gigabyte.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  media

  Ben destijds overgestapt van Yahoo mail naar Gmail. Wellicht toch weer eens kijken naar Yahoo mail!


  28 maart 2007 om 07:25
  Marc van Ogtrop

  Inbox.com: *5GB offer valid only for US, CA and UK residents. 2GB applicable for other locations.


  28 maart 2007 om 08:22
  Floris

  Kwestie van US invullen als locatie bij registratie? Werkte iig wel bij Hotmail.


  28 maart 2007 om 10:39
  SanderHendriks

  Ik ben van mening, dat er maar een klein percentage gebruikes zijn die werkelijk meer dan 3GB opslagruimte nodig hebben.

  Daarentegen zullen we in de toekomst wel meer gebruik maken van online video, muziek of foto’s en deze ook gaan verspreiden via de email. Meer is dus altijd beter… 😉

  Ik ben benieuwd wat Google als tegen actie gaat doen a.s Zondag. 1 april is de gebruikelijke datum voor veranderingen van Gmail. Meer opslagruimte dan ‘geen limiet’ is dus niet meer intressant…. We zullen zien.


  28 maart 2007 om 11:02
  M.Ietje

  Voor mij komen al die hoge datalimieten al neer op onbeperkt. Zo ook voor 99% van de andere gebruikers. Er verandert dus niets; behalve dat het een goede marketingstunt is. Dacht dat marketingfacts dat wel door zou hebben.


  28 maart 2007 om 11:04
  TIman Rebel

  Het verschil tussen 2Gb, 3Gb, 5Gb of onbeperkt is vrij klein. Zoals M. Ietje ook al zegt komt dat voor 99% van de gebruikers al neer op een onbeperkte opslag. Ik heb zelfs in mijn zakelijke emailbox met alle attachments nu ‘maar’ 800mb, in 5 jaar…


  28 maart 2007 om 12:19
  Marc van Ogtrop

  @Floris

  Waarschijnlijk werkt het dan wel. Maar dat vind ik hetzelfde als de datum op je pc terug zetten om trialversies van software werkend te houden.


  28 maart 2007 om 12:54
  M. Ietje

  Bij bovenstaande verhaal komt nog een technisch aspect kijken. Al deze maildiensten zullen dubbele bestanden namelijk niet dubbel op gaan slaan. Als jij dus een mail stuurt naar 30 vrienden met daarin vakantiefoto’s. Dan zullen deze vakantiefoto’s slechts 1 keer opgeslagen worden. Ontvangers zien niet dat zij slechts een link naar de foto’s krijgen. Met deze technische oplossing maakt het dus niet (of in ieder geval veel minder) uit of je ongelimiteerd weggeeft of niet. Oftewel alle data van individuele gebruikers opgeteld is veel meer dan de totale opgeslagen data zonder dubbelen.


  28 maart 2007 om 14:01

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!